‘Road House’, un gran despropòsit

- Advertisement -

Després d’un inici de carrera prometedora i participar en diversos films interessants, l’actor Jake Gyllenhaal s’ha estancat abonant-se al remake en els seus darrers treballs: The Guilty, del film homònim danès del 2018, Ambulance, del film homònim també danès de 2005, i ara aquest del film homònim de 1989, Road House: una testosterònica proposta de sèrie B rodada únicament pel lluïment del seu desaparegut protagonista, Patrick Swayze.

Un estil obsolet i ofensiu

Road House
Road House

- Advertisement -

L’original seguia els canons del cinema d’acció de la sèrie B dels 80 amb aire de les fallides propostes conegudes com a ‘carn de videoclub’, però aquell estil resulta absolutament obsolet avui en dia, fins i tot ofensiu, i recuperar-lo no té cap raó de ser. Ens trobem davant d’un gran despropòsit. Amb tocs de western (com assenyala una de les secundàries), el desafortunat guió no té cap sentit: una unió de línies de diàleg buides que justifiquin les seqüències d’acció. Si l’excusa ja no desperta el més petit interès, els seus intèrprets completen el desgavell; començant pel mateix Gyllenhaal (amb un irritant somriure al llarg de pràcticament tot el metratge), passant pel seu enemic (absurd Billy Magnussen) fins a arribar a l’histriònic i ridícul lluitador rival (debutant i sobreactuat Connor McGregor).

- Advertisement -

Road House se situa immediatament com a màxima favorita a convertir-se en la pitjor pel·lícula de la temporada i hauria de ser la gran triomfadora de la pròxima edició dels antipremis Razzie. Una autèntica pèrdua de temps.

Road House
Road House

Veredicte

El millor: no hi ha res a destacar.
El pitjor: el retorn a un cinema tant desfasat com obsolet.
Nota: 3

- Advertisement -
Xavi Soléhttps://butacareservada.cat/
Tècnic en realització d’audiovisuals i espectacles. Ha exercit de crític de cinema en diferents mitjans tant de premsa escrita com digital i ràdio. També ha estat professor de llenguatge cinematogràfic en diferents centres educatius. Actualment, combina el desenvolupament de la realització de diversos serveis de comunicació amb la direcció del web dedicat al món del cinema www.butacareservada.cat i la codirecció i copresentació del programa radiofònic, també sobre el món del setè art, ‘Cinema per a micros’ a LA NOVA Ràdio de Reus.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents