Paz Vega fa el salt a la direcció amb ‘Rita’

- Advertisement -

Sevilla, juny de 1984. Rita i Lolo són dos germans de 7 i 5 anys que viuen al si d’una senzilla família obrera. Comencen les vacances d’estiu i tot el país està revolucionat amb l’Eurocopa de futbol, on Espanya ha passat als quarts de final. La calor apreta i la Rita somia anar a la platja, però la vida al barri li té reservades altres sorpreses.

Aquest és la sinopsi oficial de Rita, l’òpera prima com a directora de l’actriu Paz Vega. Guanyadora d’un Goya, i amb una extensa i fructífera carrera dins i fora d’Espanya, ha estat premiada al Festival de Cannes amb el trofeu Chopard.

Una història plena de sensibilitat i autenticitat

- Advertisement -

Paz Vega
Paz Vega

- Advertisement -

Tal com afirma la mateixa Paz Vega: “Per a ‘Rita’, hem buscat un elenc format majoritàriament per actors andalusos. L’objectiu era dotar d’autenticitat a la història i reflectir els costumistes anys de la Sevilla anterior a l’Expo del 92”.

I afegeix, “amb aquest projecte, vull plasmar la meva visió de la vida des de la direcció i poder explicar un relat que connecti amb el públic a través de la mirada d’una nena”.

“Espero que la pel·lícula arribi al cor de tots els espectadors perquè, encara que transcorre en un espai-temps concret, el viatge iniciàtic que veurem és universal”

El film Rita és protagonitzat per Sofía Allepuz, Alejandro Escamilla, Roberto Alamo, Daniel Navarro, Paz de Alarcón, Amada Santos, Margarita Asquerino i la mateixa Paz Vega. La producció va a càrrec d’Áralan Films en associació amb Oda Films, amb la participació de Canal Sur Radio i Televisió, subvencionada per l’ICAA i l’AAIICC, amb el finançament de Triodos Bank i Crea SGR. El rodatge es durà a terme íntegrament a Andalusia, tenint com a epicentre Sevilla capital. La distribució a cinemes d’Espanya i les vendes internacionals aniran a càrrec de Filmax, amb estrena prevista per a 2024.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents