Richard Gere: “És humiliant que algú com Trump ens representi”

- Advertisement -

És una persona compromesa amb la política i ho ha demostrat en la seva visita a Barcelona. L’actor Richard Gere ha estat l’encarregat d’inaugurar la 1a edició del Barcelona Film Festival i ha parlat a parts iguals de cinema i política. El film de Joseph Cedar, Norman, és la pel·lícula inaugural d’aquest nou certamen i Gere és el protagonista tant de la cinta com del Festival. En roda de premsa, i requerit pels periodistes, l’intèrpret ha deixat clares un parell d’idees sobre la situació política del seu país. “Als Estat Units la situació és confusa i complexa. Tots volem que Donald Trump sigui un bon president però la veritat és que és humiliant que un home com ell ens representi. Les seves sortides de to representen tot el contrari del que hem aconseguit com a éssers humans“.

Richard Gere

- Advertisement -

La Xina i el Tibet també han aparegut a la conversa amb la premsa. Gere no s’ha mostrat ni un xic penedit d’har ajudat a la causa tibetana durant tants any i més aviat li importa poc l’efecte que això hagi pogut tenir a la seva carrera. “És la meva vida! Porto més de 35 anys amb aquesta causa i tenim un lobby molt respectat amb oficines arreu del món. De fet, ahir presentant la pel·lícula va sorgir el tema i vaig pensar que seria una bona idea obrir una oficina a Barcelona. En mencionar-ho tothom em vol ajudar”. Malgrat tot sí ha reconegut una conseqüència per la seva coneguda implicació en l’afer tibetà. “L’efecte es troba a la Xina on cap actor o director xinès pot treballar amb mi.”

Un personatge que tots coneixem

- Advertisement -

Òbviament Richard Gere no ha vingut a Catalunya només a parlar de política. Al seu darrer llargmetratge interpreta una personatge fosc, calculador i fins un cert punt manipulador fins al punt de la mentida (flirtejant amb l’estafa i la corrupció). “Hi ha molts Normans a Nova York i segur que també n’hi ha a Barcelona. Norman Oppenheimer  fa coses terribles i el director Joseph Cedar i jo el mirem de maneres diferents. Intento no jutjar-lo i jo sóc més romàntic que ell i el veig com l’idiota sagrat que podríem veure en personatges de Chaplin o Peter Sellers”. Gere ha mencionat la insistència i la vitalitat d’un personatge que es mou entre les bambolines de la política, l’economia i la religió (jueva) aconseguint “coses” de la manera més extravagant i sovint heterodoxa i perillosa.

NORMAN Richard Gere

“Tots som iguals amb problemes similars. Tots volem el millor per nosaltres i pels nostres fills”. Richard Gere explica així els problemes amb que s’enfronta el personatge protagonista de Norman. “No sabem on viu, ni coneixem la seva família, ni perquè es vesteix així. Sí sabem que es creu les seves pròpies mentides i pel que lluita”. Per ell enfrontar-se a aquest peculiar rol afirma que va fer-ho molt intuïtivament i que va parlar-ne molt amb el director i guionista Joseph Cedar que al seu torn ha explicat que també ha coneguts molts Normans al llarg de la seva vida.

Encara s’emociona amb el cine

“M’entusiasmo quan rebo un guió bo. Em sento ple d’alegria i em fa feliç que em continuïn arribant”. Aquesta és la manera amb que el protagonista d’icones com Pretty Woman o Officer and Gentleman expressa la passió que encara sent per la seva feina. “Porto des dels 19 anys actuant i em sorprèn i m’omple de joia seguir trobant guions inèdits com el de Norman.

Richard Gere serà durant dos dies a Catalunya però el Barcelona Film Festival continuarà amb més de 35 propostes als Cinemes Verdi. Altres convidats destacats que passaran pel certamen són la directora catalana Isabel Coixet, l’actor Santiago Segura i el director francès Bertrand Tavernier.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents