‘Reptile’, cinema negre molt gris

- Advertisement -

L’òpera prima del director Grant Singer és una història de cinema negre de nul·la originalitat i sense apartar-se en cap moment dels cànons estàndards del gènere amb un resultat, tot i que correcte, força pobre.

Reptile
Reptile

- Advertisement -

Malgrat el seu interessant i conegut estol de protagonistes la proposta no funciona. Començant per Benicio del Toro —sorprenentment pla, lluny de la seva intensitat habitual—, i passant per Justin Timberlake —poc creïble—, Michael Pitt —desaprofitat— i l’esporàdica a la pantalla gran Alicia Silverstone —que dona una profunditat nul·la al seu personatge—. El seu tempo i guió tampoc ajuden. La trama i la seva evolució són de manual i previsibles en tot moment: la història no dona lloc a la més petita espontaneïtat ni gir, ja que l’espectador pot anticipar tot el que succeirà sense equivocar-se en cap moment.

Thriller sense al·licient ni originalitat

- Advertisement -

El seu ritme, a més, és excessivament lent: l’espectador està durant tot el seu metratge —uns excessius i eterns 134 minuts— esperant que l’acció arrenqui, però aquest moment no arriba; el tempo es manté inalterablement constant durant tot el film, fet que, unit a la seva previsibilitat, dona com a resultat una sensació d’autèntic avorriment. No és casual que la proposta s’hagi estrenat directament en streaming: la pel·lícula té un contingut i format propi d’una minisèrie, però que no ofereix cap al·licient en la forma final com a film.

Reptile
Reptile

En definitiva, Reptile és una correcta proposta de cinema negre, sense cap al·licient ni originalitat, que proporciona una ració d’entreteniment als espectadors més fans del gènere —als que no els importi veure el mateix argument un cop i un altre—, però que per al gran públic només resulta un soporífer, avorrit i repetitiu thriller que s’oblida immediatament després del seu visionat.

Veredicte

El millor: malgrat la falta d’originalitat, la fidelitat al gènere.

El pitjor: el tempo; l’acció no arriba a arrencar.

Nota: 5

- Advertisement -
Xavi Soléhttps://butacareservada.cat/
Tècnic en realització d’audiovisuals i espectacles. Ha exercit de crític de cinema en diferents mitjans tant de premsa escrita com digital i ràdio. També ha estat professor de llenguatge cinematogràfic en diferents centres educatius. Actualment, combina el desenvolupament de la realització de diversos serveis de comunicació amb la direcció del web dedicat al món del cinema www.butacareservada.cat i la codirecció i copresentació del programa radiofònic, també sobre el món del setè art, ‘Cinema per a micros’ a LA NOVA Ràdio de Reus.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents