‘Red Cunt’: trencant els tabús de la regla

- Advertisement -

Les dones sagnen una vegada al mes. Oh! Sorpresa! En ple segle XXI la regla continua sent un tema controvertit i fins i tot amagat. La polèmica amb el film Red de Pixar n’és un bon exemple. És per aquest motiu que Red cunt és un projecte oportú i necessari. El 27 de maig s’estrena a les sales de cinema un documental dirigit per Toti Baches, cineasta catalana establerta a Alemanya, que gira al voltant de la menstruació femenina.

- Advertisement -

Per què continua sent un tabú? Per què continua sent sovint motiu de burla i d’acudits? I de silenci i de secretisme! Encara s’ha de fer molta feina educativa amb la regla. Aquestes i altres preguntes i reflexions són plantejades a la pel·lícula que és la primera part d’una trilogia de la realitzadora dedicada als tabús femenins. Baches ha definit aquesta trilogia com la Trilogia de les Emes: Menstruació, Masturbació i Menopausa.

Provocació, no, normalització, sí 

- Advertisement -

A més de recollir el testimoni d’activistes, ginecòlogues, pediatres, artistes o feministes, Red Cunt utilitza l’animació per parlar de la regla i visibilitzar-la. “És una pel·lícula per a totes les persones que tenen la menstruació, però també per als seus avis, germans, etcètera. Així doncs, es dirigeix a tota la família”, explica la directora. També assegura que no està feta “des de la provocació”, sinó que més aviat aposta per la normalització. “Durant segles ens hem trobat amb una definició bastant patriarcal-neoliberalista de la menstruació: la menstruació és una cosa bruta que s’ha d’amagar”, afegeix l’autora d’un documental que també ens parla del llenguatge usat per la publicitat i la indústria de la higiene íntima femenina.

La cinta vol trenca amb els tabús al voltant de la menstruació. La participació de persones molt diferents entre si i de diversos països contribueixen a situar la regla al centre de l’interès social, científic, artístic i econòmic de la nostra societat. El documental trenca amb l’obscurantisme i denuncia els estigmes que encara pateixen les dones i els seus genitals perquè les nenes d’avui visquin una vida més lliure i es reconciliïn amb les regles molt abans del que les seves mares ho van fer. La pel·lícula, que compta amb la participació d’actrius i actors catalans com Clara Moraleda i Ian Bermúdez, es va rodar a Hamburg, Kiel, Berlín i Barcelona.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents