‘Rape and dead’ de Santiago Alvarado

- Advertisement -

L’any 2012 va sorgir de les catacumbes del cinema trash català un projecte anomenat Barcelonorra. La pel·lícula era un collage format per 11 curtmetratges de directors catalans amb una temàtica prou polèmica: sexe, relacions i violència. L’experiment es va definir a si mateix com “una película coral erótica y bizarra. Un dels representants d’aquella Barcelona underground que va posar el seu granet de sorra gamberro i marrà és Santiago Alvarado.

- Advertisement -

El curt Rape and dead, protagonitzat per Carla Wheel i Mario Caparrós, gira al voltant d’una violació que no surt ben bé com vol l’agressor… Estigueu preparats per sang, imatges explícites i un parell de ments malaltes. Us avisem que el curt de poc més de 9 minuts que podeu veure a continuació conté imatges fortes i possiblement fereixi la sensibilitat d’algun espectador. De fet aquest és precisament l’objectiu de Rape and dead i del projecte Barcelonorra que va debutar al Festival de Sitges l’any 2012.

- Advertisement -

Els nous projectes del director

Un any després de Barcelonorra, Santiago Alvarado va tornar al Festival de Sitges amb una pel·lícula sota el braç. Capa Caída, la història d’un superheroi espanyol en hores baixes, no només va cridar l’atenció del públic sinó que va rebre el Premi Noves Visions Emergents de l’edició 2013 del festival. També va guanyar premis a la Semana de Terror de San Sebastián i va estar present en prestigiosos festivals de gènere com el Mórbido de Mèxic o el FantBilbao del País Basc.

capa caida

Després d’aquest èxit, i sota els auspicis de la productora Magno Entertainment film, el director barceloní porta uns anys conspirant a l’ombra els seus propers projectes. El cine en aquest país es cou a foc lent i és per això que ara mateix el tàndem de Santiago Alvarado i el productor Joaquim Vivas treballen amb dos projectes en paral·lel. Si tenen una cosa en comú és la irreverència i un rerefons d’humor negre barrejat amb violència i acció. El primer d’aquests projectes és 30.000 patadas que en paraules del propi Alvarado “és, davant de tot, una pel·lícula d’acció plena de contundents baralles però també es defineix com una buddy movie i road movie atípica. Una estranya barreja entre Oldboy i Rain Man“.

Els protagonistes són un mestre de taekwondo que malviu fent de professor i un perdedor amb deutes de joc que busca consol a la beguda. Alberto Lee (Tapas, Nadie quiere la noche) i Francesc Pagès (Blancaneu, Los últimos días) són la parell protagonista d’aquest film que encara no s’ha començat a rodar. Al teaser promocional ja es pot veure que hi haurà arts marcials a dojo i que el passat dels protagonistes tindrà una importància rellevant a la història.

El projecte de 30.000 patadas va guanyar un premi al Sitges Pitching Box que permetrà al director i productor viatjar fins a Macau a una fira internacional de cine per tal de buscar finançament, coproducció i, potser, localitzacions per la cinta. Segons Alvarado “aquest és un projecte ambiciós, que requereix rodar en localitzacions asiàtiques i que necessitarà una inversió de més o menys 2 milions d’euros”.

- Advertisement -

Per si no fos poc encara hi ha una altra pel·lícula en cocció. Es tracta de Menéndez, un exorcista que treu el diable de les víctimes… a hòsties! Alvarado explica que és “un exorcista heavy” i per les imatges que vam poder veure al Coming Soon del Festival de Sitges 2017 tot indica que en aquesta pel·lícula hi haurà sang, vísceres i alguna ànima diabòlica…

Menendez Santiago Alvarado

En aquest cas la productora Magno busca fer equip amb algun company a Mèxic o els Estats Units per aixecar un projecte que no té perquè anar al darrere de 30.000 patadas. Com dèiem abans fer cine no és una tasca fàcil ni ràpida però el que està clar és que aquest director té ganes de fer-ne i té un estil i una veu pròpia que pot donar molt de si.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents