+Rain, el 1r festival de pel·lícules fetes amb intel·ligència artificial

- Advertisement -

Barcelona acull el +RAIN Film Fest, el primer festival europeu de films generats amb intel·ligència artificial (AI). Organitzat per la Universitat Pompeu Fabra i la UPF Barcelona School of Management, és el primer festival a Europa de pel·lícules generades amb intel·ligència artificial. Se celebra a Barcelona el 14 de juny al Campus del Poblenou del centre.

El certamen compta amb 48 films generats amb intel·ligència artificial de 15 països. Alguns dels participants són: Alemanya, Argentina, Austràlia, Bèlgica, Canadà, Colòmbia, Espanya, Estats Units, Itàlia, Letònia, Portugal, Regne Unit, Romania, Turquia i la Xina.

- Advertisement -

+Rain Film fest

- Advertisement -

Un dels objectius del +RAIN Film Fest és la transferència de coneixement a la indústria i al teixit social. Per això s’alia amb AI & WEB3 Creatives Summit, que se celebra els dos dies següents, 15 i 16 de juny, integrat en la programació del Sónar+D 2023, que impulsa l’esdeveniment amb UPF Ventures.

+RAIN: el director és una màquina?

+RAIN explora la narració fílmica contemporània amb tecnologies basades en AI i les seves possibilitats i implicacions estètiques, ètiques i polítiques. L’esdeveniment s’obre a la sorpresa i a l’experimentació. També volen generar debat en profunditat sobre el lloc de l’autoria en una tecnologia transformadora que genera una nova dimensió en els procediments creatius. Els films es projectaran el mateix 14 de juny a la tarda a l’Àrea Tallers del Campus del Poblenoude la UPF.

Algunes de les ponències, al marge de les pel·lícules, tractaran els següents temes:

  • La creativitat no humana
  • Comunicació i autoria en l’era de la IA
  • Tendències actuals i oportunitats per a la producció cinematogràfica
  • Ètica i autoria en la creació mediàtica i cinematogràfica en temps de la IA

+RAIN Film Fest té com a partner Runway, companyia líder en l’edició de vídeo amb IA i organitzadora de l’AI Film Festival, que ha celebrat la seva primera edició a Nova York, el febrer del 2023.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents