+Rain: el festival de cinema fet amb intel·ligència artificial

- Advertisement -

Barcelona acull aquest juny la 2a edició del +RAIN Festival, el primer festival europeu de films generats amb intel·ligència artificial (AI). Organitzat per la Universitat Pompeu Fabra en aquesta nova edició ha sumat al Sónar com a company de viatge.

El certamen va comptar l’any passat amb 48 films generats amb intel·ligència artificial. Enguany ja s’han rebut un total de 232 pel·lícules procedents dels cinc continents i amb representació de més de 40 països. Una selecció final de 10 pel·lícules competirà a la secció FEST, on un jurat premiarà les pel·lícules més innovadores amb tres guardons: Millor pel·lícula (3.000 €), Premi del jurat (2.000 €) i Menció especial (1.000 €).

- Advertisement -

+ rain festival

+Rain Festival la revolució de les màquines

- Advertisement -

El +Rain Film Festival se celebrarà a Barcelona entre els dies 11 i 14 de juny de 2024. El 1r festival internacional de cinema generat amb intel·ligència artificial del Vell Continent, es defineix com un espai de diàleg i fusió interdisciplinari. L’objectiu és abordar els aspectes més crítics en relació amb la integració de la IA en el sector audiovisual. A la vegada vol ser un escenari privilegiat d’exhibició de les millors produccions cinematogràfiques generades amb IA arreu del món.

El Campus Poblenou de l’UPF acollirà el +RAIN els dies 11 i 12 de juny. El certamen començarà amb el RESEARCH, un espai orientat a la recerca de la creació de continguts audiovisuals amb intel·ligència artificial generativa. Dividit en dues seccions, la primera jornada, RAINSIGHT, reunirà perfils destacats de la recerca i la indústria en IA generativa. S’hi tractaran qüestions relacionades amb les capacitats narratives d’aquesta tecnologia, i es debatrà sobre les implicacions de la IA en l’àmbit ètic, social, cultural, ecològic, polític i econòmic. La segona jornada, RAINNOVA, es concep com un espai de presentació de projectes i desenvolupaments en procés de creació, així com de test experimental de solucions tecnològiques d’IA generativa aplicades a la ideació, la producció i l’edició audiovisual.

+Rain Film festLa projecció de les 10 pel·lícules seleccionades de la convocatòria internacional tindrà lloc a la secció FEST, i anirà acompanyada de debats i presentacions a càrrec dels seus creadors. En el segon dia el FEST crearà una experiència de cinema en directe, que busca posar en relleu les noves metodologies de creació que estan sorgint amb aquesta nova tecnologia.

També al Sonar

Els dies 13 i 14 de juny, +RAIN es trasllada a Fira Montjuïc, seu de Sónar Dia. A la primera de les jornades, se celebra el FAIR. Aquest subespai està pensat per a la reflexió, debat i intercanvi on es reuniran una seixantena d’experts internacionals en IA i el sector audiovisual. Allà s’abordaran els reptes, oportunitats i vectors de transformació del sector audiovisual en l’era de la IA generativa. Entre els experts hi haurà cineastes que estan fent creació amb IA i investigadors en l’àmbit de la creació amb IA. També hi haurà desenvolupadors de software IA pel sector audiovisual i juristes especialitzats en drets d’autor. Per acabar, hi intervindran experts en ètica i tecnologies emergents i productors i empreses del sector audiovisual.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents