Una família d’opinió i informació cinèfila

- Advertisement -

Des de l’1 d’abril del 2016 aquest mitjà de comunicació us informa diàriament sobre l’actualitat cinèfila i serièfila i us posa al dia de les activitats i festivals relacionades amb el cinema que passen a prop de casa vostra. Com ho fem? Amb l’aportació d’aquestes persones que dia a dia ens mantenen informats. Coneix-los a tots!

- Advertisement -

Qui som JR Armadàs

- Advertisement -

Joan Ramon Armadàs: Des d’abril del 2016 és el capità d’aquest vaixell periodístic i cultural anomenat El cinèfil. Des del seu ordinador ens parlar de l’actualitat i ens recomana pel·lícules i sèries amb les seves crítiques i reportatges. En l’àmbit cinematogràfic també és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i en altres moments fa d’editor a Edicions Xandri.

Qui som Luana Valls

Luana Valls Vernet: Unida des del principi a aquesta aventura cinèfila, és graduada en Periodisme i Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Com a cap de redacció d’El cinèfil, s’assegura que els continguts siguin de màxima actualitat i interès pels nostres lectors. Actualitat, reportatges, entrevistes i crítiques seran el que podreu trobar entre els seus escrits.

Ylenia Cañadas:Qui som Ylenia Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació i ser jurat a festivals com el de Sitges. Actualment és la Cap de continguts d’El cinèfil i aporta escrits de tots tipus sobre d’actualitat, reportatges, crítiques i entrevistes.

Qui som Irene SolanichIrene Solanich: Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans de comunicació amb un programa de doctorat (en literatura i cinema negre) a la Universitat de Vic. Submergiu-vos amb ella a l’Escena del crim…

Qui som Jordi OjedaJordi Ojeda: El cinema es nodreix constantment de la ciència i la tecnologia i, des de la seva secció CCT (Cinema-Ciència-Tecnologia), Ojeda transmet els seus coneixements en aquest camp emprant els còmics, el cinema fantàstic i la literatura de ciència ficció. Cada article és una classe magistral sobre robots, superherois i tecnologia al cinema.

Qui som Iaia Toneta

Iaia Toneta: A la seva edat és tota una experta en penícules. A causa del seu gran criteri cinèfil, l’hem fitxat perquè parli sobre cinema, tele i sèries des del seu particular i divertit punt de vista. La Iaia Toneta està perfectament capacitada per analitzar grans clàssics com Jurassic Park o Gremlins però també està al dia de les últimes novetats de Game of Thrones. Prepara’t per passar una bona estona amb les bestieses i l’humor octogenari de la Iaia Toneta.

- Advertisement -

Qui som Carolina MercaderCarolina Mercader: Què tenen en comú Hitchcock o Allò que el vent s’endugué? Que són clàssics absoluts i, en un moment en el qual les cartelleres canvien contínuament val la pena aturar-se un moment i mirar enrere. Per recordar tots aquests clàssics tenim a la nostra col·laboradora que, tot i viure ‘Fora d’òrbita’, té les coses ben clares per posar aquests ‘clàssics a examen’.

Qui som Marc Musquera

Marc Musquera: Hi ha bandes sonores que ja formen part de l’imaginari col·lectiu, The Lord of the rings, Indiana Jones, Pirates of the Caribbean. Una bona banda sonora pot fer que un film millori i al contrari, una pel·lícula amb un mal acompanyament musical pot quedar en no res. Amant de les bandes sonores des de petit, és el nostre expert en la matèria. Si vols conèixer les interioritats i curiositats d’aquest món sonor, no et perdis la secció BSOnoritzat.

Qui som Oriol HernándezOriol Hernández: Segur que si parlem de Tim Burton, J.A. Bayona o Ben Affleck, tothom sap qui són, però en sabem prou seves trajectòries professionals com a directors? Amb ‘Zoom al director’ descobriràs tot el que cal saber sobre la feina d’alguns dels directors de cinema més influents i destacats de la història i els que estan, pel motiu que sigui.

Qui som Jay FerJuanma Fernández: Autor i creador d’Asian Madness, en Jay Fer dedica els seus articles a endinsar-se i desgranar tot tipus de cinema asiàtic. Cinema filipí, japonès, estrelles de cine coreanes… Tot el que vols i has de saber sobre el cine que es fa al llunyà orient ho torbaràs als seus articles.

Qui som Roger BanquéRoger Banqué: Encara que sembli impossible el cinema i l’esport estan estretament lligat. Hi ha un gran nombre de pel·lícules sobre fets esportius, sobretot amb el futbol però també amb bàsquet, boxa, beisbol, fins i tot escacs (que sí, que és un esport). En la seva vocació frustrada de tertulià esportiu, en Roger Banqué reflexiona sobre cine i esport a la secció CinemaScore.

Qui som Hotel ElèctricHotel Elèctric: Darrera aquest nom s’hi amaguen la Judith Vives i el Jesús Gonzàlez. Amb la seva secció ‘En poques paraules…’ ens donaran raons de pes per anar a veure diferents pel·lícules, així com, ens presentaran el bo i millor de festivals i activitats relacionades amb el cinema.

Qui som Martí FozMartí Foz: És indiscutible que Game of Thrones s’ha convertit amb una de les sèries més seguides i valorades dels últims anys. Al voltant d’aquest fenomen literari i audiovisual giren moltes teories, incògnites, fantasies i, per estar al dia de tot el que passa a Westeros, el millor és que no et perdis cap detall dels articles de Valar morghulis on, poc a poc, es van desgranant les trifulques per ocupar el tro de ferro.

Qui som Anna AmatAnna Amat: L’oferta televisiva cada vegada és més abundant però per la nostra col·laboradora això és un fet positiu, ja que entén la tele com un element socialitzador. Per estar al dia de l’oferta de TV3, res millor que seguir a aquesta TeleViciada, que també és experta en La Riera, i com a bona fan, va plorar com ningú amb la mort d’en Claudi.

Qui som Oriol Estrada

Oriol Estrada: El Capitán Urías (gràcies a John Woo) va descobrir el cinema asiàtic, però van ser els japonesos qui el van acabar d’abduir del tot. És un dels fundadors de l’Espai Daruma, també parla de cinema i de ‘todo lo que mola’ en diferents blogs, revistes i emissores de ràdio. A El cinèfil ens il·lustra i ens ansenya el bo i millor sobre el cinema asiàtic des d’un punt de vista diferent.

Qui som Adrià Guxens

Adirà Guxens: L’Adrià Guxens és graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment està cursant el Grau en Cinema i Mitjans Audiovisuals a l’ESCAC. Des de la seva secció podem agafar una màquina del temps i anar endavant i enrere per comparar pel·lícules d’actualitat amb altres films que els han servit d’inspiració.

Qui som Martí Aragonès

Martí Aragonès: Llicenciat en Comunicació Audiovisual, sempre ha treballat en els sectors del periodisme i la comunicació. Spielberg, Scorsese, Tarantino li va alimentar la cinefília que va créixer durant els mesos que va passar com a venedor de DVDs a l’Fnac. Des de fa 10 anys, és editor del blog MAConfidential.com, i també ha col·laborat en altres mitjans online com a encarregat de la secció de cinema.

Qui som Àlex Lascort

Àlex Lascort: Barceloní i rodamon de les rodalies metropolitanes l’Àlex P. Lascort és un cinèfil compulsiu per herència familiar. Escriu a diversos mitjans online i El cinèfils ens presenta personàtges mítics tot oferint-nos una biografia fílmica. King Kong, Alien, Darth Vader o Magnum són alguns dels mites que han passat per les seves mans darrerament.

Qui som Àngel Comas

Àngel Comas: Històriador i expert en cinema des de fa molts anys, l’Àngel Comas ha publicat un munt de llibres sobre cine i, entre d’altres programa el Cicle de Cinema d’Autor de Sant Cugat. Els seus articles són propis d’algú amb experiència que va al cine i no menja crispetes.

Qui som Quim Crusellas

Quim Crusellas: Té 7 germans que el portaven a veure, a finals dels 70, pel·lícules de ninjes, kungfu, terrors espacials, ciència ficció efervescent i aventures en llocs inhòspits. Ha realitzat alguns curtmetratges, escrit en diverses publicacions especialitzades i el 2004 va començar el Festival Nits de cinema oriental de Vic. També és membre del Cineclub Vic des de 1990 i creador de la productora Moviola, amb clients com el Festival de Sitges i diverses distribuïdores.

Qui som Ovidi Domenech

Ovidi Domenech: Es defineix com un orgullós fill del Sud i assegura que té ADN peterpanista. La vida li passa a 24 fotogrames per segon. Hitchcock, Spielberg, Fincher, McQueen i Monroe són els pilars de la humanitat. L’Ovidi Domènech té les coses clares i no té pèls a la llengua i a la seva secció Culte a Kalima descobrim films imprescindibles que tot bon cinèfil ha de conèixer i veure.

Qui som Anna Maria Villalonga

Anna Maria Villalonga: Llicenciada en Filologia Catalana i Hispànica és professora de literatura a la Universitat de Barcelona. Ha publicat diversos estudis d’investigació sobre la novel·la negra catalana i les seves ressenyes i articles apareixen periòdicament en diferents mitjans. A El cinèfil, des de la secció, El crit de l’òliba  elabora reflexions i articles sobre el cinema en clau femenina i des del punt de vista de la dona.

Qui som Damià del Clot

Damià del Clot: A banda d’escriptor i advocat és alcalde de Vilassar de Mar. Des de la seva posició privilegiada ens analitza pel·lícules i sèries sobre política i les compara, si s’escau amb la realitat. El nom de la secció és Polítika Fikció. Tu decideixes què és què. Ell ho té molt clar. O no…

Qui som Francesc Carol

Francesc Carol: Llicenciat en Dret i Antopologia, no en va tenir prou amb això i també té un postgrau en Egiptologia. És professor col·laborador del Mudeu Egipci de Barcelona i en aquestes pàgines el trobareu parlant, òbviament, d’Egipte i els seus faraons però també sobre arqueòlegs, història i reines del passat.

Qui som Ignasi Juliachs

Ignasi Juliachs: Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, i especialitat en Història de l’Art, escriu crítica des de fa anys i ha estat secretari de la junta directiva de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics. I com que és el que millor fa és un dels nostres crítics de capçalera sempre atent a les novetats que ens ofereix la cartellera.

Qui som Jordi Codó

Jordi Codó: Llicenciat en Comunicació Audiovisual i en Estudis de l’Àsia Oriental és col·laborador docent de diversos centres universitaris catalans, on parla de cinema tant des del punt de vista estètic com industrial. Escriu a la revista en xarxa de CineAsia i té publicats diversos articles i capítols de llibre sobre els cinemes del nostre llunyà Orient.  Espera que quan la seva filla creixi, vegi les pel·lícules amb ell. Il·lús…

Qui som Marc Orra

Marc Orra: Té 33 anys i és electricista. Actualment cursa el grau d’Humanitats a la UOC. fora de la feina és col·laborador de Ràdio Manlleu i va ser l’editor del programa radiofònic ‘Torna-la a tocar Sam del 2013 al 2015. Es considera un gran cinèfil i també escriu sobre cinema al web www.lescriba.cat. A El cinèfil ens parla d’actors i actrius i es cola al seu camerino per saber què han fet amb les seves vides (professionals).

Qui som Marc Carreté

Marc Carreté: Productor, guionista i director de cinema. És membre de l’Acadèmia del Cinema Català i responsable de Creatures of the Dark. Va escriure i dirigir els curtmetratges ‘Mal cuerpo’ (2011) i ‘Castidermia’ (2012), i l’any 2014 va fer el salt al llarg amb ‘Asmodexia’ que va ser nominada, entre d’altres, a la millor pel·lícula independent dels prestigiosos Rondo Hatton Horror Classic Awadrs (2015).

Vanessa Leiva: Llicenciada en Comunicació Audiovisual, la seva trajectòria professional s’ha encaminat més cap a la comunicació corporativa. No obstant això, la seva passió pel cinema ha fet que sempre estigui connectada amb l’actualitat audiovisual i la seva pràctica, a través de formació en Anàlisi de Guió i Crítica Cinematogràfica, la col·laboració en projectes audiovisuals i la participació en certàmens i festivals. Va formar part del Jurat Jove del Festival de Sitges l’any 2013 i, més recentment, del Festival Americana el 2017.

Xavier Pijoan: Per ell la vida i el cinema són gairebé la mateixa cosa. És llicenciat en filologia i en Teoria de la literatura. Va fer un postgrau de Crítica literària a la premsa i un Curs de Guió cinematogràfic amb en Domènech Font. És professor de Català a l’ESO, i, a banda d’El cinèfil escriu regularment al setmanari La Directa, Barcelona Teatre i Culturamas. En aquesta revista és el nostre expert en matèria documental.

- Advertisement -
Article anteriorLa gran bellesa
Article següentDe qui és fill Jon Snow?
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents