Qui regnarà sobre Ponent?

- Advertisement -

El final de la sisena temporada de Joc de Trons ha estat espectacular i no ha deixat a ningú indiferent. De fet es tracta del capítol més vist de la història de Joc de Trons  i ens ha deixat un panorama que m’agradaria analitzar en aquest article. Anem doncs a fer un cop d’ull als qui seran els possibles aspirants al Tron de Ferro la següent temporada.

En primer lloc, començarem per l’actual Reina de Ponent, Cersei Lannister. A l’últim capítol hem pogut assistir a la coronació de la primera Reina de Ponent (fins ara sempre hi havia hagut Reis i la Reina ho era en qualitat de consort). Després d’aniquilar tota la seva oposició a la capital ens trobem que ara mateix la Casa Lannister s’asseu al Tron de Ferro en solitari.

- Advertisement -

Ara bé, es tracta d’una Casa debilitada ja que Tyrion ja no en forma part i el membre del Consell Privat Kevan mor en l’explosió. A més, han perdut l’aliança amb la Casa Tyrell que era la que els proporcionava estabilitat política i aliments per a la població, a més d’exèrcit. Així doncs Cersei està sola contra el món, amb l’únic suport de l’obscur Qyburn i Ser Gregor retornat d’entre els morts. També cal considerar que Cersei no disposa de cap hereu i que en l’últim capítol s’intueix que Jaime ja no està tan d’acord amb la seva germana i que fins i tot li té por. En aquesta situació d’aïllament alguna sorpresa més s’haurà de treure de la màniga Cersei per poder seguir al Tron.

- Advertisement -

Cersei-Baratheon-on-Iron-Throne-cersei-lannister-29371373-1280-720

En segon lloc,  tenim Daenerys Targaryen navegant ja cap a Ponent. Per tal de poder fer-ho s’ha aliat amb una part de la Casa Greyjoy que li proporciona la flota. A més compta també amb les aliances de les Cases Tyrell i Martell orquestrades pel magnífic Varys. I no oblidem que disposa del seu propi Khalasar més el seu exèrcit d’Immaculats, més els dracs, evidentment. A priori sembla la preferida de cara a fer-se amb el Tron, per exèrcit, per aliances i per dret, ja que és la filla d’Aerys II. On desembarcarà Daenerys? Recordem que no és una experta estratega i mai ha trepitjat Ponent, però aquesta debilitat queda compensada pels hàbils consellers Tyrion i Varys.

En qualsevol cas però, recordem que la gràcia de Joc de Trons és que no sempre passa el que un espera així que el fet que Daenerys sembli de manera tan clara la que s’asseurà al Tron de Ferro em fa creure que potser no serà així. De fet, jo imagino una mort èpica seva lluitant contra els Caminants Blancs.

Daenerys-Targaryen-tv-female-characters-31019634-1280-720

En tercer lloc hi ha el recentment proclamat Rei en el Nord, en Jon Snow (o Stark o Targaryen) que disposa del suport de totes les cases del Nord. A més pel fet de ser el fill de Rhaegar Targaryen això el convertiria també en aspirant legítim al Tron de Ferro (i nebot de Daenerys), pel qual no ha manifestat cap interès encara però podria ser. Ens trobem davant d’un personatge que mai ha buscat l’autoritat però s’hi ha anat trobant (Lord Comandant, Rei en el Nord) i sempre ha actuat amb bon judici.

La incògnita que tenim en el Nord és si Sansa mantindrà el seu suport a Jon i quin paper desenvoluparà la Casa Arryn, que ara mateix està sota el control de Petyr Baelish. També està per veure si efectivament en Jon ambiciona el Tron de Ferro o es centra en la lluita contra els Caminants Blancs.

Jon-Snow-on-the-Iron-Throne

Finalment, cal destacar el fet que actualment la Casa Baratheon està desapareguda i sense líder, i caldrà veure per quin dels aspirants al Tron pren partit o fins i tot qui sap, té el seu propi aspirant. Cal recordar que Gendry, el fill bastard de Robert Baratheon, encara és viu i amagat en algun lloc, i també podria tenir dret al Tron. Aquest fet més el paper que desenvoluparà Petyr Baelish (que va dir molt clarament que vol el Tron per ell) poden alterar l’equilibri de forces.

- Advertisement -

Vosaltres qui creieu que governarà Ponent?

- Advertisement -
Martí Foz
En Martí Foz és advocat i economista i professionalment es dedica a assessorar persones emprenedores que volen dur a terme un projecte empresarial. Però aquest no és el motiu pel qual col·laboro amb El Cinèfil sinó perquè com ell mateix explica "sóc un gran aficionat al cinema, les sèries i la literatura i especialment a tot allò que té a veure amb la fantasia èpica". Fa més de deu anys que va descobrir la saga Joc de Trons i des de llavors el té captivat, rellegint els llibres una i altra vegada, esperant amb delit i determinació estoica el següent volum i gaudint de la sèrie de televisió d'HBO. Ha arribat el moment de jugar al Joc de Trons i en ell, com a la vida, només es pot guanyar o morir. Valar morghulis!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents