Quentin Tarantino presenta el seu llibre a Barcelona

- Advertisement -

Quentin Tarantino ve a Barcelona! El director i guionista estatunidenc visitarà la capital catalana per presentar el seu nou llibre Reflexions sobre cinema, traduït al català per Núria Parés Sellarès. La presentació serà un acte de gran format el dia 9 d’abril (diumenge de resurrecció de la Setmana Santa) al Teatre Coliseum de Barcelona, un espai amb capacitat per a més de 1.500 persones. Les entrades per l’esdeveniment es posen a la venda el divendres 3 de febrer i tenen un preu d’entre 82’50€ la més barata i 94€ la més cara.

Les podeu adquirir en aquest enllaç.

- Advertisement -

El preu del llibre, editat en català per l’editorial Columna, és de 21’9€ en format físic i 9’99€ en la seva edició digital. La versió original del llibre es diu Cinema Speculation i la traducció al castellà Memorias de cine (Reservoir Books).

- Advertisement -

Tarantino, Reflexions sobre cinema a Barcelona

Aquest esdeveniment de gran format es desenvoluparà com en una conversa en directe amb públic en la qual Tarantino s’endinsarà en un debat centrat en pel·lícules nord-americanes clau de la dècada dels 70. Així, està previst que el cineasta aporti idees i la seva visió singular sobre el cinema sense perdre de vista les reflexions del seu llibre. Com a colofó (ve a parlar del seu llibre) oferirà al públic la lectura d’algun part del seu assaig Meditaciones de Cine. 

No oblidem que l’any 2021 el director es va convertir en escriptor amb la seva primera novel·la, Once upon a time in Hollywood. El llibre va tenir un gran èxit internacional i ara Reflexions sobre cinema ja està a la venda a les llibreries tot esperant que Tarantino el presenti a Barcelona. Aquesta és la seva primera obra de no ficció.

Un llibre per aprendre cinema

Molts consideren Quentin Tarantino com un dels grans cineastes de la història. Ara bé és innegable el seu magnetisme amb el públic. Segons la sinopsi oficial a Reflexions sobre cinema, “Tarantino analitza des dels punts de vista més insòlits i amb el seu particular coneixement enciclopèdic diverses pel·lícules clau del cinema nord-americà dels setanta, totes elles vistes a la seva més tendra infància (de les més violentes a les més tòrrides), així com a revisitades compulsivament”.

El resultat és una obra tan reflexiva de més de 450 pàgines que l’editorial Columna (propietat de Penguin Random House) vol vendre també com a “divertida i entretinguda”. Meditacions de cinema és, segons el segell, alhora crítica cinematogràfica, teoria del cinema i reportatge literari. Sense deixar de banda les memòries del cineasta. La visita de Tarantino a Barcelona serà, sens dubte, un dels esdeveniments cinèfils del 2023 a Catalunya.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents