‘Alien: Covenant’ i les respostes de ‘Prometheus’

- Advertisement -

Ja queda molt poc per veure la seqüela de Prometheus o el que és el mateix Alien Covenant. A l’últim tràiler veiem, per fi, a Elisabeth Shaw (Noomi Rapace) en la seva fugida del planeta on tot va sortir al revés. El film s’estrena el 12 de maig i ha generat molta expectació després de les preguntes que van quedar obertes a Prometheus i el futur rellançament de la saga.

- Advertisement -

O sigui, descobrirem (esperem) quin són els creadors i perquè ens volen tant de mal. Però no només això també tindrem més aliens i nous personatges que continuen buscant l’origen de tot plegat. Sembla que la història tindrà dos fronts: el que passa a la nau Covenant i el viatge al planeta dels creadors. I tot plegat amanit per una bona dosi de sang extraterrestre (com és habitual a la saga).

- Advertisement -

Una saga mítica

Alien (1979)  va ser una de les primeres pel·lícules que va dirigir, una barreja entre ciència ficció i terror protagonitzada per Sigourney Weaver. Al film, una nau que torna d’una expedició a la Terra detecta una senyal desconeguda i s’atura. La tripulació es troba amb una criatura extraterrestre i en és atacada. A taquilla va recaptar gairebé 79 milions de dòlars, que ajustant-se a la inflació actual serien 270 milions acumulats.

Posteriorment, es va fer la seqüela Aliens, dirigida per James Cameron (Avatar, Titanic), que continuava la història de la anterior amb Weaver assolint el protagonisme de nou. Aquesta cinta va recaptar 85 milions de dòlars (196 milions si s’ajusten). David Fincher (Seven, Figth Club) es va encarregar de dirigir la tercera entrega, Alien 3, que va arribar 6 anys més tard. En aquesta ocasió va baixar la recaptació a 55 milions de dòlars (114 milions ajustats) i la popularitat, considerant-se la pitjor fins al moment. Entre 1997 i 2007 van sorgir més films explotant la saga Alien: Alien Resurrection, Alien vs Predator i Alien vs Predator; aquestes últimes van ser un spin off aprofitant el filó també del film Predator que també tenia la seva pròpia criatura i als productors els va semblar bona idea ajuntar les dues espècies extraterrestres en un sol film.

894

La preqüela en dos temps

Prometheus va esdevenir el retorn de Ridley Scott a la saga al 2012, amb la idea d’explicar l’origen dels aliens i aportant indicis de la mitologia ancestral del film original. També va aportar nous personatges interpretats per Noomi Rapace, Charlize Theron i Michael Fassbender. Aquest film va suposar la divisió entre els fans de la saga que varen considerar que no estava a l’alçada i tenia molts errors de guió i forats, i d’altres que l’han considerada magistral per explicar uns fets seguint la teoria de la evolució tal i com Darwin la va explicar però que té lloc al planeta d’Alien. Tot i la polèmica va obtenir les millors xifres des de l’estrena de la segona part amb 134 milions de taquilla.

weta_engineer-1024x512

Després d’aquesta, el director va anunciar que Prometheus era un film independent de la franquícia però que formava part d’una sèrie de pel·lícules que conformarien un univers de preqüeles i que calia un film per tancar l’escletxa creada entre la primera i la última entrega. Durant molt temps s’ha anat deliberant sobre el nom de la cinta, la primera idea era Prometheus 2, però entre les discrepàncies del públic i la idea que era una història a part, al final va esdevenir Alien: Covenant. El film tindrà lloc a la nau colonial Covenant que es dirigeix a un remot planeta de la galàxia més llunyana. La tripulació ràpidament s’adonarà que el paradís inexplorat és fosc i molt perillós. Només hi ha un habitant, l’únic supervivent de l’expedició Prometheus: el sintètic David (Michael Fassbender) que sembla que s’haurà d’interpretar dues vegades.

alien covenant

- Advertisement -

El film havia d’estrenar-se a finals del 2017 però per sorpresa es va anunciar que arribaria el 12 de maig d’aquest any. A més, el mateix director ha volgut premiar els fans amb un petit avançament on es presenta el robot Walter, sota el títol #MeetWalter (Coneix a en Walter). En ell es pot veure a l’actor Michael Fassbender (saga X-Men, Shame o Slow West) interpretant al seu segon personatge al film, però molt més misteriós:

Ridley Scott vol més alienígenes

Scott afirma que serà un film aterrador i vol superar l’impacte de la mítica escena de l’alien sortint de l’estómac, a més el film no estarà recomanat per a menors de 17 anys, la qual cosa pronostica més sang i fetge a l’assumpte xenomorf. De moment es poden gaudir de les primeres i inquietants imatges del set de rodatge situat a Austràlia. S’hi observen un seguit de cossos patint agònicament arrossegant-se pel terra i d’altres atacats per una mena d’aliens (similars als originals). També s’observa una construcció mig destruïda que podria representar un dels Enginyers. A més, es veuen un seguit de jeroglífics misteriosos pertanyents a una antiga civilització. Però per a saber quina relació tenen s’haurà d’esperar a que arribi a les cartelleres.

Però tot no queda aquí, ja que el cineasta ha afirmat que vol fer 6 pel·lícules més, existint un total de 8 films previs a l’obra original del 79. Així doncs, en total serien 12 els títols que conformarien la saga Alien, descomptant als spin off d’Alien vs Predator.

Torna la tinent Ripley!

A part, també està pendent que arribi la cinquena entrega de la saga original, Alien 5 (títol  encara per confirmar), però que estaria dirigida per Neill Blomkamp (District 9, Elysium) i produïda per Ridley Scott. De moment, el rodatge està a l’espera que finalitzi Alien: Covenant, i el projecte continua endavant. La pròpia Sigourney Weaver va afirmar que així seria, tranquil·litzant els fans. De moment no se’n coneix l’argument però continuarà els fets de Aliens. El cineasta ja ha publicat uns quants concept art del film que prometen molt, on hi figuren uns coneguts personatges com Ripley (Sigourney Weaver) i Dwayne Hicks (Michael Biehn).

Alien 5 concept art

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents