La ciència-ficció de James Cameron i ‘Alien’

- Advertisement -

A la carpa FNAC del Festvial de Sitges es van presentar aquest dilluns 8 dues novetats molt interessants que compliran les expectatives dels fans de la saga Alien i de la ciència ficció: Alien: Manual de supervivència con realidad aumentada (Ed. Minotauroi Historia de la ciencia ficción (Ed. Planeta). La presentació va anar a càrrec del professor de la UB i col·laborador de El cinèfil, Jordi Ojeda. Durant la presentació va recalcar “la importància de la ciència ficció, un gènere que serveix per explicar dilemes filosòfics i existencials de l’ésser humà. Un gènere que  s’ha anticipat a la realitat científica i tècnica”. Sobre els dos llibres va destacar que “són dues obres imprescindibles per als amants de la ciència ficció i també pels cinèfils, ja que les entrevistes de James Cameron publicades al llibres són molt més detallades que les que apareixen a la sèrie”.

- Advertisement -

Historia de la ciència ficción de James Cameron recull les entrevistes completes que el director de Terminator i Avatar ha realitzat en el documental de 6 episodis produït per AMC a diferents directors que han estat inspirats per la ciència ficció i que han dirigit alguns dels clàssics contemporanis del gènere. Directors com Steven Spielberg, Ridley Scott, Guillermo del Toro i Christopher Nolan són alguns dels realitzadors que expliquen l’origen del seu interès per la ciència ficció i l’impacte d’obres mestres d’aquest gènere en les seves filmografies.

- Advertisement -

Alien: Manual de supervivència con realidad aumentada és un llibre interactiu que representa ser un text reglamentari del mateix Cos de Marines Colonials dels Estats Units,  i que recull gràficament i amb tot detall les diferents armes que apareixen a la saga d’Alien a més de tota la informació sobre el xenomorf. Cal destacar també que el llibre inclou simulacions interactives, identificacions de vídeo i permet, a través d’una aplicació, jugar amb les armes i els vehicles dels diferents films.

- Advertisement -
Xavier Sabatés
Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents