‘Poor Things’, la nova favorita dels Oscars

- Advertisement -

El cineasta grec Yorgos Lanthimos (Lobster o The Killing of a Sacred Deer) torna després d’una sequera de 5 anys amb Poor Things. Amb la seva darrera producció, The Favourite, va triomfar, ja que va rebre diverses nominacions als Oscars i Globus d’Or i es va endur un guardó de cadascun, gràcies a la interpretació d’Olivia Colman.

La cinta que ara presenta està inspirada en la novel·la de 1992 d’Alasdair Gray sota el mateix títol. Malgrat això el guió és obra de Tony McNamara. El film va tenir la seva première mundial al Festival de Venècia aquest agost, en el qual es va endur el premi gros, el Lleó d’Or i un munt de bons comentaris al seu pas pel Festival de Sitges. Aquest 26 de gener arriba als cinemes amb l’aval de ser la millor pel·lícula de comèdia segons els Globus d’Or. Tant la cinta com Emma Stone han passat per sobre de Barbie i Margot Robbie en aquests premis, i ha aconseguit 11 nominacions per als Oscars 2024.

- Advertisement -

- Advertisement -

La trama de Poor Things se centra en Bella Baxter (Emma Stone), una jove reviscuda pel brillant i poc ortodox científic Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). La noia, però, té una peculiaritat. El seu cervell és el d’una bebè i, conseqüentment, es comporta sense cap mena d’inhibició social… o pudor. Sota la protecció de Baxter, Bella està ansiosa per aprendre. Famolenca de mundanitat i coneixements, Bella s’escapa amb Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), un sofisticat i pervers advocat, en una aventura vertiginosa a través dels continents. Lliure dels prejudicis de la seva època, Bella es torna ferma en el seu propòsit de defensar la igualtat i l’alliberament. I ja de passada donar carta blanca a tota activitat sexual que li vingui de gust al seu entrecuix. Això últim no està gaire ben vist a la societat victoriana a la qual pertany. 

Poor Things: una nova visió femenina de Frankenstein

És evident que el director ha estat una temporada desaparegut, però veient el tràiler denota que ha estat treballant de valent per a portar una nova joia a la seva filmografia i ha estat descrita com “un duel que convida a la reflexió entre els desitjos dels homes i la independència de les dones”.  Es tracta d’una revisió del mite d’en Frankenstein que segur que no deixarà a ningú indiferent, ja que es tracta d’una al·legoria política hilarant i mostra una estètica psicodèlica i molt peculiar, única dins l’estil del cineasta. 

La pel·lícula compta amb un elenc encapçalat per Emma Stone, Willem Dafoe i Mark Ruffalo. Els acompanyen Ramy Youssef, Jerrod Carmichael, Wayne Brett, Christopher Abbott i Margaret Qualley, entre d’altres. La producció recau sobre Ed Guiney, Andrew Lowe, Yorgos Lanthimos i Emma Stone. Està previst que Poor Things arribi a les pantalles a principis del 2024. La intenció és tenir protagonisme a l’època dels premis grossos de Hollywood. Aquest 2014 també s’estrenarà altra pel·lícula d’en Lanthimos. El seu títol és AND i comptarà també amb Emma Stone al capdavant i la participació de Willem Dafoe

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents