Polèmics canvis a la gala dels Oscar

- Advertisement -

Cada primer diumenge del mes de març, el amants del cinema tenen una cita davant la petita pantalla per conèixer qui són els guanyadors dels premis més importants atorgats per la indústria. Evidentment estem parlant de la gala dels Oscar. Recentment des de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood van anunciar que, a partir del 2020, hi haurà alguns canvis en el format de la gala. Canvis que no han agradat a la gran part dels membres de la indústria i que no han trigat a deixar constància de les seves opinions a través de les xarxes socials.

- Advertisement -

En els últims anys, els Oscar han anat perdent audiència i cada vegada és més comú sentir comentaris negatius sobre els espectacles i les intervencions durant la gala. Per aquest motiu, els organitzadors han decidit que introduiran tres canvis. El primer de tots, és la d’escurçar al màxim la durada de l’entrega de premis. L’objectiu és aconseguir que la gala no s’allargui més de tres hores, per tal que la gent de casa no s’avorreixi. Aquest fet, ha despertat força crítiques sobretot entre els membres que acostumen a ocupar les files del darrere del teatre i que opten a categories dels mal anomenats premis menors. Això s’explica, ja que, escurçar la durada implicarà que aquests premis s’entreguin aprofitant les pauses publicitàries i, per tant, que la gent no ho vegi en directe.

- Advertisement -

La segona novetat és la que ha despertat més controvèrsia, ja que, es tracta d’incorporar una nova categoria, la de pel·lícules més populars, o dit d’una altra manera, blockbusters. Per entendre’ns es tractarà d’un premi a l’estil MTV Movie Awards o els People Choice Awards però amb el vistiplau de l’Acadèmia. A qui haurà agradat la notícia és als grans estudis que veuran com els seus projectes multimilionaris (i a vegades de dubtosa qualitat) són recompensats, això sí, pel públic però, no per la crítica.

Per últim, hi haurà un canvi en el calendari, ja que els organitzadors han decidit que a partir del 2020, la gala del Oscar tindrà lloc el segon diumenge de febrer. En el cas del primer serà el 9 de febrer. Ara caldrà veure si la resta de premis també fan canvis per reajustar-se i no contraprogramar-se.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents