Per Nadal, toca Conte

- Advertisement -

Què seria el Nadal sense el Conte de Nadal de Charles Dickens? HBO, conjuntament amb la BBC, ens han volgut regalar per aquestes festes una nova versió en format de sèrie limitada de tres capítols la inoblidable obra de l’escriptor anglès. El showrunner responsable de la nova versió del Conte de Nadal és Steven Knight, conegut, sobretot, per la ja sèrie de culte ‘Peaky Blinders’. I això es nota en la factura i el to de la minisèrie protagonitzada pel sempre solvent Guy Pearce (Memento), que ofereix un Ebenezer Scrooge molt personal.

- Advertisement -

Aquesta nova versió del clàssic de Dickens es diferencia d’adaptacions anteriors per ser molt fidel al text original, del que extreu el seu component poètic, però aporta una visió molt més fosca que farà les delícies dels aficionats als contes gòtics, molt a l’estil Tim Burton. La representació dels tres esperits del Nadal, passat, present i futur, està molt encertada, especialment el del passat, interpretat per Andy Serkis, l’inoblidable Gollum de la trilogia de El Senyor dels Anells de Peter Jackson, que sempre aporta el seu toc inquietant.

- Advertisement -

L’únic negatiu que es pot dir d’aquesta producció de Ridley Scott i Tom Hardy és que no és apta per tots els públics, ja que pot ser massa obscura tant per als nens com per a adults massa sensibles. El que no se li pot negar és que transmet perfectament el missatge imperible de Dickens que no és un altre que: “Res en el món resulta més contagiós que el riure i el bon humor”.

Veredicte

Agradarà: als enamorats dels clàssics de la literatura que busquin adaptacions diferents.

No agradarà: als consumidors de productes audiovisuals nadalencs ensucrats.

Enganxòmetre: 6

Nota: 7

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents