El Cinema Arinco reobre a Palamós

- Advertisement -

El 12 d’abril Palamós tornarà a tenir cinemes. El cinema que va impulsar l’empresa Arrendamientos, Industrias y Comercios l’any 1961 va tancar les seves portes el desembre de 2017 i, un any i mig després, aquest municipi del Baix Empordà tornarà a tenir programació comercial estable. L’empresa Picking SPI serà la nova empresa responsable dels cinemes que, segons ha pogut saber El cinèfil, mantindrà el nom Arinco (provinent de les sigles Arrendamientos, Industrias y Comercios) i les tres sales amb una capacitat de fins a 925 espectadors. L’empresa gestiona actualment els Cinemes Sant Cugat i unes multisales a la província de Màlaga. El dia de l’obertura va ser una autèntica bogeria… Només cal veure aquest vídeo fet per El cinèfil per veure les ganes de cinema que hi havia al Baix Empordà.

- Advertisement -

La notícia ja és un revulsiu pels cinèfils de la zona ja que Palamós va perdre el Cinema Kyton l’any 2014 per quedar-se sense cap sala el 2017 amb el tancament dels Arinco. Com comentàvem a l’inici, l’obertura oficial serà el dia 12 d’abril però el dia 11 a les 19h es va viure una jornada inaugural gratuïta i oberta al públic per celebrar la reobertura del local amb la presència dels nous responsables de l’espai i de gran part dels membres del consistori de Palamós.

- Advertisement -

Cinema Arinco Palamós

A més, ja sabem quina serà la programació de la primera setmana de reobertura. Fins a sis pel·lícules donaran joc a les 3 sales reformades de l’històric espai. I atenció als matiners que també hi ha matinals el diumenge en una sessió de migdia a preu reduït.

El cinema Arinco va començar sent un cinema de 1.000 butaques l’any 1961 i l’any 1990 es va convertir en una multisala. L’espai va ser pioner en aquell moment sent una de les primeres empreses en digitalitzar-se deixant enrere el cel·luloide. Quan el cine va tancar fa uns mesos tenia tres sales de 431, 207 i 187 butaques. Aquesta mateixa estructura és amb la que obrirà novament aquest abril.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents