One Shot: el festival del pla seqüència

- Advertisement -
Entre el 25 i el 30 d’octubre propers Terrassa acull un festival ben especial. El One Shot és un certamen cinematogràfic dedicat al cinema en pla seqüència, és a dir pel·lícules o curts filmats sense cap tall en la gravació, tot d’una tirada. La 2a edició del festival arriba  assolint un important èxit de participació internacional ja que s’han inscrit 1.238 títols, provinents de 99 països. La selecció final que és la que veurà l’espectador és de 40 produccions que són els que finalment concursaran.
El festival tindrà dues sessions de curtmetratges al Cinema Catalunya de Terrassa. Dilluns i dimarts a les 19h es podrà gaudir dels millors curtmetratges en pla seqüència fins a les 20.30h del vespre. Hi destaca la participació local, amb dos curts de Terrassa: Crida’m de Joan Paüls Vergés i Bowling for Egara, provinent de l’escola Egara. Les sessions tenen una alta presència internacional amb films de Suècia, l’Iran, el Brazil, França o els Estats Units, tot i que ambdues tenen força presencia espanyola amb títols com Amigas, Carmesí o Pollo.
El dimecres serà el dia més esperat: la Nit del One Shot. A les 19.30h al mateix Cinema Catalunya hi haurà la gal·la de clausura i repartiment de premis, presentada per Oriol Carreras i que donarà els premis a les categories Senior i Junior. La gala es retransmetrà en directe pel Canal Terrassa.
A més, tot el festival també tindrà presència a Internet ja que la plataforma Festhome passarà totes les seves pel·lícules entre dimarts 26 i dissabte 30. Al cinema hi haurà nomes les 2 sessions seleccionades pel jurat però a internet hi haurà totes les pel·lícules. També es podrà veure a Festhome la gala de clausura i una pel·lícula de 2 hores i mitja en pla seqüència, l’únic llargmetratge del festival i que tindrà una sessió especial.
El Jurat que decidirà els premis, tant de la categoria “senior” com de la categoria “junior”, estarà format per el veterà cineasta Jan Baca – que serà el President del Jurat -, l’actor i director Abel Folk, el director tècnic del Parc Audiovisual de Catalunya Jordi Hernández, l’actriu Maria Molins i el director Antoni Verdaguer. Actuarà de Secretari del Jurat Jordi Escursell, President de la Secció de Cinema de la “Societat Coral Joventut Terrassenca” (Coro vell) que és l’entitat que organitza el certamen amb el suport de la “Taula de l’Audiovisual”, “Terrassa City of Film UNESCO” i l’Ajuntament de Terrassa.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents