today-is-a-good-day

El cinema francòfon arriba a Barcelona de la mà del Festival Ohlalà!

- Advertisement -

De l’1 al 8 de març la ciutat de Barcelona acollirà el Festival Ohlalà!, un certamen dedicat al cinema francòfon, que agafa el seu nom de la característica locució francesa per expressar sorpresa, nostàlgia o alegria. També pretén al·ludir a la màgia del cinema i la varietat d’emocions que la gran pantalla és capaç d’evocar en l’espectador. D’aquesta manera, i com expliquen els seus organitzadors “Ohlalà!, ret homenatge al cinema francòfon i la diversitat de mirades sobre el món que aporta”.

Aquesta primera edició se celebrarà majoritàriament a l’Institut français i també als Cinemes Texas, amb una doble proposta que recull els millors títols recents, estrenats i/o premiats en alguns dels principals festivals internacionals com Cannes, Berlín o Sant Sebastià per oferir-los en exclusiva al públic de Barcelona, subtitulats en català o castellà. A més, també oferirà una retrospectiva de cinc títols del director Cédric Klapisch, padrí de la primera edició.

- Advertisement -

- Advertisement -

El festival s’inaugurarà dijous 1 de març a l’Institut Français amb la preestrena d’una pel·lícula que s’anunciarà pròximament. Durant les projeccions, Ohlalà!, convidarà alguns dels directors i actors de les cintes presentades i altres professionals del cinema per contribuir al debat i a la reflexió sobre els temes que tracten les pel·lícules. El certamen proposa dos guardons per a la secció oficial: un premi del públic i un premi d’un jurat jove format per alumnes de secundària.

En la secció oficial del festival, que se celebrarà de l’1 al 5 de març, es projectaran 10 llargmetratges de diferents gèneres: ficció, documental i animació i, que provenen de diferents països com França, Bèlgica, Suïssa, Tunísia o el Senegal. Dins la programació s’hi podran trobar el thriller rural Petit Paysan, del director francès Hubert Charuel, nominada recentment a vuit premis César de l’Acadèmia del cinema francès; el drama tunisenc, La belle et la meute, de la directora Kaouther Ben Hania, que aborda els drets de la dona al país abanderat de la primavera àrab; o el documental L’Opéra, del director suís Jean-Stéphane Bron, que retrata una temporada entre els bastidors de l’òpera de París, una de les més prestigioses institucions líriques del món. També es presentarà la pel·lícula Zombillénium per a públic familiar, també nominada al César al millor llargmetratge d’animació.

Pel que fa a la retrospectiva dedicada a Cédric Klapisch, la selecció començarà per Una casa de locos, el llargmetratge ambientat a la ciutat de Barcelona que es va erigir com a símbol de la coneguda “generació Erasmus” i el festival posarà punt final amb la seva última pel·lícula, Nuestra vida en la Borgoña, estrenada l’octubre de 2017 i reestrenada ara als Cinemes Texas amb motiu de la primera edició del Festival Ohlalà!

Ohlalà festival

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents