TV3 explora els nus no consentits a la xarxa amb ‘Nudes’

- Advertisement -

Nudes és una de les noves sèrie de TV3 per a aquesta temporada. La ficció busca conscienciar els adolescents, en particular, i a la societat, en general, sobre com actuar en cas que es produeixin aquests abusos a les xarxes socials. Com ho farà? Mostrant com superar la vergonya i posant el focus de la culpabilitat en aquells que han compartit els nus, en comptes de fer culpables els protagonistes de les imatges.

La producció de 3Cat en col·laboració amb Vértigo Films i ESCAC Studio és un remake d’una minisèrie noruega realitzada per Liv Joelle Barbosa Blad i Erika Calmeyer. Ha estat recentment adaptada amb èxit a Itàlia, on ha estat produïda per BIM Porduzione i emesa per la RAI, amb molt bona audiència.

- Advertisement -

Nudes tv3
Rodatge de la sèrie ‘Nudes’ de TV3

- Advertisement -

La primera trama és la de la Sofia, que és gravada amb un telèfon mòbil mentre té sexe en una habitació en una festa. Aviat, la comencen a assetjar, el noi la ignora, ella és incapaç de sincerar-se amb el pare i les amigues semblen ser el seu únic refugi.

El costat fosc de les xarxes

“És un tema que he vist molt a la vida real i poc a la ficció”, va explicar ahir al TN vespre la directora de la història de la Sofia, Carmen Aumedes, que valora molt positivament el rodatge. “Ens hem esforçat molt perquè sigui un equip, ja no sé si jove, però sí familiar. Que tothom estigui a gust”. Per la seva banda, l’actriu que interpreta el personatge, Clara Doyen, coincideix a dir que la història és molt necessària: “Desgraciadament, una amiga va passar pel mateix procés. Em va agradar molt saber que anàvem a tractar aquest tema, perquè pot ajudar i conscienciar molta gent que pugui estar passant pel mateix”.

Una altra història és la de l’Ada, que comparteix uns nus amb un noi que coneix mitjançant una app per lligar. Dies després, un home la contacta: els nus s’han filtrat. Ell els pot fer desaparèixer, però ella haurà de fer alguna cosa a canvi. Sofia Farré, la directora, explica que ella i el seu equip intenten ser “com més empàtics millor” i que la trama, en tot moment, “aporti el punt de vista d’ells, dels adolescents”.

Nudes tv3 noruega
Pòster de la sèrie noruega ‘Nudes’

Nudes també aborda la situació del Marc, un estudiant d’èxit que rep una trucada de la policia: està imputat per distribució de pornografia infantil perquè va difondre un vídeo d’una parella tenint sexe, i la noia del vídeo era menor d’edat. “Crec que la sèrie aporta moltes visions i la que em toca defensar a mi em sembla molt interessant. És l’únic protagonista home i l’únic que no és víctima”, detalla el director Carlos Villafaina.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents