3Cat explora els nus no consentits a la xarxa amb ‘Nudes’

- Advertisement -

La plataforma 3Cat estrena aquest dijous 30 de maig Nudes, una minisèrie on el propi cos i la seva exposició en un entorn digital són els protagonistes.  La ficció té 9 capítols i aborda les conseqüències personals i legals de compartir un nu per Internet. A la vegada alerta sobre les diferents formes de violència digital que afecten especialment els joves. Un dels objectius és conscienciar els adolescents, en particular, i a la societat, en general, sobre com actuar en cas que es produeixin aquests abusos a les xarxes socials. Com ho farà? Mostrant com superar la vergonya i posant el focus de la culpabilitat en aquells que han compartit els nus, en comptes de fer culpables els protagonistes de les imatges.

Nudes_3cat

- Advertisement -

Nudes 3Cat s’ha elaborat en col·laboració amb Vértigo Films i ESCAC Studio és un remake d’una minisèrie noruega realitzada per Liv Joelle Barbosa Blad i Erika Calmeyer. Ha estat recentment adaptada amb èxit a Itàlia, on ha estat produïda per BIM Porduzione i emesa per la RAI, amb molt bona audiència.

- Advertisement -

La primera trama és la de la Sofia, que és gravada amb un telèfon mòbil mentre té sexe en una habitació en una festa. Aviat, la comencen a assetjar, el noi la ignora, ella és incapaç de sincerar-se amb el pare i les amigues semblen ser el seu únic refugi.

El costat fosc de les xarxes

La sèrie és protagonitzada pels joves a Marc Soler, Clara Doyen i Lola Navarro. Darrere les càmeres hi ha tres directors novells catalans Carmen Aumedes, Sofia Farré i Carlos Villafaina.  “És un tema que he vist molt a la vida real i poc a la ficció”, va explicar al TN vespre la directora de la història de la Sofia, Carmen Aumedes, que valora molt positivament el rodatge. “Ens hem esforçat molt perquè sigui un equip, ja no sé si jove, però sí familiar. Que tothom estigui a gust”. Per la seva banda, l’actriu que interpreta el personatge, Clara Doyen, coincideix a dir que la història és molt necessària: “Desgraciadament, una amiga va passar pel mateix procés. Em va agradar molt saber que anàvem a tractar aquest tema, perquè pot ajudar i conscienciar molta gent que pugui estar passant pel mateix”.

nudes 3cat

Una altra història és la de l’Ada, que comparteix uns nus amb un noi que coneix mitjançant una app per lligar. Dies després, un home contacta amb ella: els nus s’han filtrat. Ell els pot fer desaparèixer, però ella haurà de fer alguna cosa a canvi. Sofia Farré, la directora, explica que ella i el seu equip intenten ser “com més empàtics millor” i que la trama, en tot moment, “aporti el punt de vista d’ells, dels adolescents”.

Nudes també aborda la situació del Marc, un estudiant d’èxit que rep una trucada de la policia: està imputat per distribució de pornografia infantil perquè va difondre un vídeo d’una parella tenint sexe, i la noia del vídeo era menor d’edat. “Crec que la sèrie aporta moltes visions i la que em toca defensar a mi em sembla molt interessant. És l’únic protagonista home i l’únic que no és víctima”, detalla el director Carlos Villafaina.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents