Les lliçons d’en Merlí tornen a la TV

- Advertisement -

Des del 2 de maig es roda la segona temporada de “Merlí”, la sèrie de TV3 produïda per Veranda TV, amb idea i guió d’Hèctor Lozano i direcció d’Eduard Cortés. Amb 560.000 espectadors de mitjana i més de 100.000 reproduccions per internet de cada capítol era gairebé una obligació tornar a les classes de filosofia de més èxit de la petita pantalla. Francesc Orella tornarà a explicar la filosofia de la vida als alumnes de Batxillerat des del seu particular i poc ortodox punt de vista. 

Professors i alumnes van passar 63 dies a classe (de rodatge) amb una mitjana de sis o set seqüències al dia fins al 29 de juliol. Un dels nous personatges és la nova cap d’estudis, la Coralina (Pepa López) que defineixen com una dona potent, integra i “a la qual li agrada posar les coses a lloc”. La Coralina és molt sarcàstica i amb molta ironia, igual que el Merlí, però des de diferents perspectives. Aquesta semblança aportarà un punt àcid a la sèrie. No obstant, cadascú té els seus problemes personals i la seva manera de gestionar-los. També se suma a la sèrie un veterà de Tv3 com Ferran Rañé, que serà Millán, el nou professor de Llengua Castellana. A la colla dels peripatètics s’afegirà l’Oksana, una repetidora de 19 anys d’origen ucraïnès, adoptada, que serà interpretada per Laia Manzanares. “Una tia canyera”, segons diu la mateixa actriu. Directa, sense pèls a la llengua i que arribarà sense estar-se de res.

- Advertisement -

image008

Tornar al col·le amb ganes

- Advertisement -

Quan es pregunta a Eduard Cortés si nota la pressió per la segona temporada, contesta amb un “no” contundent. “Quan vam rodar la primera temporada, ens ho vam passar molt bé i hem començat la segona amb moltes ganes”. Destaca que “és més intensa que la primera, perquè les trames han evolucionat i, a més, n’hi ha de noves”. “Comencem amb moltes línies que ja estan molt amunt del seu propi conflicte i que van evolucionant. Ja des del primer capítol hi ha més ‘salseo’, més conflictes… encara agradarà més”, afegeix.

“L’estil és el mateix, el to és el mateix, el que canvia és que hi ha personatges i trames noves”, explica Hèctor Lozano, el creador i guionista de la sèrie.  “Jo m’he mantingut fidel a l’esperit de la sèrie, però tots els protagonistes faran la seva evolució”, afegeix reticent a donar massa detalls.

Respecte les noves trames hi ha un comprensible secretisme. Sí se sap que el progrés de la parella Mònica-Joan serà un dels reclams de la temporada. “Es podrà veure com evoluciona aquesta primera relació en el cas del Joan i segona oportunitat en el cas de la Mònica”, comenta l’actriu Júlia Creus. Se sabrà més de l’Oliver, la darrera adquisició de la temporada passada, qui tindrà la seva pròpia trama. “S’obriran les portes de casa seva”, explica Iñaki Mur. “I, per una banda, es veurà l’Oliver fresc , obert i divertit de la primera temporada, però també un de més fosc”. “L’Hèctor ha estat molt hàbil a portar les trames de tots els personatges a un lloc molt diferent respecte a la primera temporada, però de manera coherent i molt interessant. Llegint els guions, hem pensat “hosti, això no m’ho esperava”, afegeix Mur.

L’Ivan haurà deixat de banda l’agorafòbia. Se’l veurà tornant a classe. “Un Ivan complex en molts sentits que s’haurà d’adaptar a la realitat de l’institut”, explica Pau Poch. Al Pol se li presenten molts problemes per la situació econòmica familiar complicada. “Els estudis i l’economia són difícils de combinar, i a poc a poc s’anirà veient què és el que passa en aquesta situació”, explica Carlos Cuevas.

merli_204m

13 noves filosofades

Serà una temporada de 13 capítols d’un curs que anirà de setembre fins a Nadal. Ara mateix ja s’han gravat sis capítols que són en ordre cronològic, sinó per localitzacions. Cada capítol, com la temporada passada, se centrarà en un filòsof. Descartes, Kant i algunes dones filòsofes seran matèria de les ensenyances d’en Merlí, que “continuarà sent un gran professor, el millor professor del món per nosaltres”, afirma Albert Baró, en Joan.

En Merlí  continuarà sent el Merlí. “Segueixo sent ‘canyero’. Li agrada fotre canya i ironia. En això, el Merlí no canvia”, afirma Francesc Orella. El personatge que continuarà vivint amb la seva mare i el seu fill, el Bruno, haurà d’afrontar determinades situacions que l’obligaran a plantejar-se diferents aspectes de la seva vida. Aconseguirà una certa harmonia amb el seu fill, entenent-se i acceptant-se com són, amb els seus daltabaixos, i amb algunes sorpreses cap al final de la temporada. La tardor serà el moment de comprovar si les segones parts poden ser tan o més bones que les primeres a TV3.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents