TV3 estrena nova plataforma pel seu 40è aniversari

- Advertisement -

La nova plataforma de TV3 serà una realitat el setembre de 2023. Coincidint amb el primer aniversari de la presa de possessió del nou Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), s’ha presentat al plató d’Eufòria el nou projecte d’OTT que tindrà un cost de 30 milions d’euros. OTT significa Over The Top, i defineix els tracta servei la de lliure transmissió. És a dir, plataformes que emeten contingut a través d’Internet sense intermediaris de difusió (com Netflix o Spotify).

La nova eina digital aglutinarà tots els canals i continguts de la televisió publica catalana i, òbviament, serà tota en català. Entre les principals novetats destaca el fet que serà d’accés universal (a tot el món) i gratuïta. Per poder-la veure, però, caldrà registrar-se malgrat que el contingut serà gratuït. El pressupost per impulsar-la serà de 30 milions d’euros.

- Advertisement -

Nova plataforma TV3
La nova plataforma TV3 s’ha presentat al plató d’Eufòria

La nova plataforma de TV3, en dues fases

- Advertisement -

Segons la presidenta de la CCMA, Rosa Romà aquesta iniciativa serà un punt d’inflexió en la televisió pública cap al futur. “Ho impulsem per adaptar-nos als nous hàbits i volem que serveixi també per impulsar la llengua. Celebrem 40 anys del naixement de TV3 i Catalunya Ràdio amb anys amb un projecte estratègic que volem que en duri 40 més”. Romà ha afegit que la nova plataforma de TV3 (que encara no té nom) té la missió extra de donar suport al talent que fa continguts audiovisual ja sigui en format televisiu, a xarxes i fins i tot obrir la porta al videojoc i la música. També el cinema, les sèries i els documentals tindran un pes central a l’OTT.

El projecte està plantejat en dues fases. A la primera, prevista per al setembre del 2023, es presentarà la nova plataforma de la CCMA, amb una millor experiència d’usuari i una nova oferta de continguts exclusius digitals.

A la segona fase, prevista per al segon trimestre del 2024, es presentarà la nova plataforma de país, que serà oberta a tercers i que ampliarà el catàleg de serveis i continguts. També incorporarà la plataforma per a equipaments i la personalització per a usuaris.

Un projecte estratègic de Govern

La Consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assistit a l’acte per fer públicament el que ha definit com “un encàrrec de Govern” amb l’objectiu d’incrementar el català a la televisió i a la xarxa. “Això és servei públic, i per això el govern ho acompanya”.

Per la seva banda la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha assegurat que la nova plataforma de TV3 “representa pas potent per fomentar ús del català. Volem continguts de qualitat en català i normalitzar el català a l’audiovisual”.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents