No soc Loser, soc Lisa

- Advertisement -

Arriba el dia més esperat per a una noia extraordinària. La Lisa porta anys desitjant començar la carrera i ja ha arribat el dia. Però així com tot estudiant comença la carrera volent-se menjar el món, per la Lisa, una noia dins l’espectre autista, enfrontar-se a la vida universitària pot ser com pujar al Dragon Khan.

Lisa_1

- Advertisement -

Aquest és la trama principal de la websèrie LISA, una producció que neix a partir d’una idea original de Marc Roma, productor executiu i director de continguts d’Abacus, amb una doble vocació. Per una banda, fer una producció audiovisual moderna i entretinguda, que posi en contacte el públic jove amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). I, per l’altra, que serveixi de formació per posar a la pràctica els aprenentatges dels estudiants universitaris de la UVic. Amb aquest doble objectiu, la productora ABACUS va idear un projecte que funcionés com qualsevol altre websèrie actual i alhora generés un espai de relació entre professionals i estudiants, per convertir-se en la primera sèrie web coproduïda per una universitat i una productora.

- Advertisement -

LISA està protagonitzada per l’actriu i tiktoker Emma Cunill, una jove promesa de l’escena catalana, que també és una persona dins l’espectre autista com Lisa. Cunill té com a coprotagonista a l’actriu Laia Fontàn, en el paper de Paula. Fontàn és una de les actrius més conegudes de la nova formada d’actrius catalanes, que ha apregut a les sèries Les de l’hockey (TV3), el programa Batalla Monumental (TV3), el musical Rent o la pel·lícula Appland.

Lisa_2

La sèrie, que consta de quatre capítols de 5 minuts de durada i que ja es pot veure online, es va plantejar amb uns elements específics: la protagonista havia de ser una noia dins l’espectre autista i havia d’estudiar una carrera on la UVic vol promoure l’augment de la presència femenina, com és el cas de la mecatrònica.  A partir d’aquesta idea inicial es va desenvolupar una producció que tingués un format actual, que connectés amb els referents audiovisuals dels joves, que aquests s’hi sentissin representats, no només amb les trames o la realització, sinó també amb l’estètica, els continguts o el tipus d’humor; i que alhora estigués molt pensada pel consum en xarxes socials i fos molt viralitzable.

Per atènyer aquesta finalitat es va crear un equip altament professional, encapçalat per les directores i guionistes Ingride Santos i Raquel Barrera, amb experiència en aquest tipus de formats, amb una mirada atrevida i en clau d’humor. Per fer possible el doble objectiu de fer una producció entretinguda i alhora que servís de formació, a l’equip professional s’hi van unir un equip d’estudiants del campus Vic de la UVic-UCC del grau en Comunicació Audiovisual i del cicle formatiu de grau superior en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius

 

 

 

- Advertisement -
Redacció
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

spot_img

Articles més recents