L’acció de Hong Kong guanya a les Nits de Vic

- Advertisement -

Les nits més asiàtiques de Catalunya han acabat i ho han fet amb l’anunci dels premiats. El jurat del festival ha escollit com a Millor Pel·lícula The colour of the game, un film hongkongès de gansters protagnitzat per Simon Yam. El jurat ha valorat especialment l’estètica del film que recorda, segons ells, a l’època daurada del cinema d’acció de Hong Kong.

- Advertisement -

El jurat també ha donat una menció especial al documental The Cambodian Space Project: Not Easy Rock’n’Roll un film que explica la història d’un músic australià que coneix una cantant de karaoke de Cambodja i decideixen començar una banda de rock junts. La psicodèlia i la poderosa història d’amor a la música han arribat al cor del jurat.

- Advertisement -

De totes maneres, possiblement es podria considerar la gran guanyadora del festival Bad Genius ja que s’ha endut el premi de la crítica i també el del públic. Aquest film tailandès que explica com uns joves extremadament intel·ligents ideen un sistema per copiar als examens oficials i de passada fer negocia amb el tema.  A banda del jurat també la crítica i el públic també decideixen els premis a les Nits de Cinema Oriental de Vic. El veredicte del públic ha entronat el film …

Per altra banda, d’entre les novetats d’enguany, destaca el concurs Vicsudon una iniciativa del festival que, seguint la línia del projecte Tetsudon de Reji Hoshino, ha aconseguit que fins a 8 curtmetratges de temàtica oriental i amb la ciutat de Vic com a fil conductor es presentessin a la competició. El curt guanyador ha estat Kaiju Porquí de Ferran Carbonell.

Cal destacar també que a l’últim compendi de Tetsudon (TETSUDON: NATURAL BORN FOOLS -FOR FOOLISH ADULTS) un dels vint curts que completen la pel·lícula ha estat dirigit per dos catalans: Aureli Del Pozo i Iván Fernández. Sex note és una paròdia del manga Death note que com manava l’esperit del projecte juga amb l’humor i el sexe i una llibreta on es compleixen tots els desitjos marrranos del protagonista.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents