46 pel·lícules a la 20a edició del Festival Nits Orientals

- Advertisement -

El Festival Nits Orientals (FesNits), que acull anualment la ciutat de Vic, enguany tindrà lloc del 18 al 23 de juliol. El certamen de la Catalunya Central celebra la seva 20a edició i comptarà amb una programació que inclou 46 títols, entre els quals hi ha 36 llargmetratges i 10 curts. Les pel·lícules arriben d’una desena de països asiàtics com Taiwan, Hong Kong, Mongòlia, Índia, Xina, Japó, Corea del Sud o Tailàndia.

La mascota que acompanyarà aquesta edició és el Ginkgo, un arbre que es caracteritza per la seva llarguíssima línia de la vida, la seva bellesa i la vivacitat dels seus colors, així com les grans propietats alimentàries i mèdiques. La seva creació recaure, de nou, sobre l’il·lustrador Xevi Domínguez (Xevidom) i el dissenyador Jordi Farrés (Partee), els quals han creat una peça única, original, amb trets asiàtics, lleugerament humanitzada i plena de simbologia, que representa l’ànima i la trajectòria del festival Nits Orientals

- Advertisement -

Nits Orientals 23

Una programació d’infart a les Nits Orientals

- Advertisement -

La programació del Festival Nits Orientals comptarà amb 17 films que tindran la primera projecció internacional, com és el cas de Little Blue, i altres dues faran l’estrena mundial, com In Broad Daylight.

El film encarregat d’encetar el festival serà Ride On, on es podrà gaudir de l’actuació d’un dels actors més estimats, Jackie Chan. Prèviament, es projectarà el curtmetratge A Beauty Carved in Time. Un dels plats forts serà Sakra, la nova cinta dirigida i protagonitzada per Donnie Yen, conegut per la mítica saga d’arts marcials, Ip Man. Es tracta d’un wuxia carregat d’honor, amistat, justícia, sense deixar de banda la fantasia i les coreografies impossibles i està basat en la novel·la de Semideus i semidimonis. Mutant Ghost Wargirl, una pel·lícula d’acció, humor i bogeria, sobre una agent especial de la Lliga Internacional de Seguretat que s’enfrontarà a un exèrcit de mutants. Per altra banda, el drama familiar Harvest Moon (la representant de Mongòlia als Oscars) serà la primera cinta que representi aquesta nacionalitat al festival. Des del Japó arriba la comèdia romàntica Convenience Story, que farà les delícies dels fans del gènere.

‘Sakra’ (Donnie Yen, 2023)

El cicle Akihabara, amb films provinents del Japó que animarà els migdies a l’Atlàntida amb ho més irreverent del panorama, està conformat pels títols Anime Supremacy!, Good Morning, Sleeping Lion, Kaiju Sentai Jyükaizar, the Movie, UFO Intruder i Super Battle Junretsuger 2.

Nits Orientals 23: Jurat, emplaçaments i entrades

La Secció Oficial a concurs la conformen 16 pel·lícules, entre les quals el Jurat Oficial de les Nits Orientals, conformat per Raquel Barrera, Jaume Balagueró i Paul Urkijo, hauran de decidir la guanyadora. Com és habitual, el públic i la premsa també podran triar la seva cinta preferida mitjançant votació telemàtica.

Els espais on es podran gaudir de les pel·lícules de les Nits Orientals seran els usuals. La majoria de programació es veurà a l’Atlantida, mentre que la Bassa serà l’escenari de les nits temàtiques, on tindran lloc els sopars tradicionals, les exhibicions artístiques, així com les projeccions a l’aire lliure. Per altra banda, el cap de setmana el centre civil acollirà les projeccions per a les ments més nocturnes. L’anunci oficial ha estat obra de l’artista vigatana Júlia Olivella (Conill màgic), la qual ha destacat algunes de les icones i personatges més cèlebres de la història del festival. 

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents