‘Night Sky’, un trencaclosques al·lucinant

Franklin i Irene York són una parella gran que fa anys va descobrir una càmera enterrada al pati del darrere de casa seva, que, inexplicablement, condueix a un estrany planeta desert. Aquesta és la premissa de Night Sky, la nova sèrie de Prime Video protagonitzada per J.K. Simmons i Sissy Spacek. Un drama sobre la vellesa que a mesura que avança es converteix en un thriller de ciència-ficció.

Night_Sky_1

La minisèrie creada per Holden Miller i Daniel C. Connolly desafia les trampes de la ciència-ficció, les convencions del gènere i les expectatives creades, a partir dels contorns, bellament esbossats, de la relació de la parella protagonista, interpretats de forma magistral per la parella d’actors.

Per moments, la ficció pot semblar buida i lenta, però en el seu substrat amaga moltes capes emocionals sobre què és la humanitat i el seu lloc al planeta Terra. I això està reforçat amb encert per una sèrie de girs i secrets sorprenents, perfectament subscrits pels dos grans intèrprets.

Night_Sky_2

És cert que, per als espectadors poc avesats a la ciència-ficció intel·lectual,  la trama se’ls pot fer feixuga i poden sentir-se perduts en més d’una ocasió. Però, si fan el salt de fe necessari, es veuran recompensats amb un gran final.

Simmons i Spacek demostren en els vuit episodis de la sèrie perquè són considerats dos dels millors actors de la seva generació. Amb la seva força magnètica emocional traspassen la pantalla amb la potència dels seus personatges.

Veredicte

Agradarà: als que s’emocionin amb històries humanes emmarcades en la ciència-ficció. 

No agradarà: als que busquin batalles interespacials i mons habitats per éssers extraterrestres.

Enganxòmetre: 6

Nota: 7

Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que he après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents