Netflix adquireix els drets de difusió de quatre produccions catalanes

- Advertisement -

Netflix ha adquirit els drets de difusió de tres pel·lícules per a televisió: Cançó per a tu d’Oriol Ferrer; Laia, de Lluís Danès, i Pau, la força d’un silenci, de Manuel Huerga, i la minisèrie de dos capítols Vida privada, de Sílvia Munt. Les quatre produccions ja es poden veure a escala europea en la seva versió original catalana i subtitulades a l’anglès, francès, alemany, italià, portuguès i castellà. 

Cançó per a tu

Can_per_a_tu

- Advertisement -

Una història d’amor, un triangle d’amor entre tres joves estudiants a la Universitat de Barcelona dels anys 60. Una època en ple franquisme, en dictadura, on es desperten les ganes de viure, de llibertat, de revolta, la necessitat de reclamar llibertats perdudes… Enmig de tot aquest garbuix d’emocions, aquesta ficció se centra en tres personatges. Un és l’Ignasi (Félix Herzog), el més sindicalista, el més lluitador, el més aferrat a la terra… L’altre és el David (Nao Albet), un noi de bona família de Barcelona que representa la burgesia catalana d’aquells temps.

- Advertisement -

Ambientada a la Barcelona del 1965, està dirigida per Oriol Ferrer, que ja va estar al darrere d’una gran producció com Descalç sobre la terra vermella, amb guió de Marta Grau i protagonitzada per Candela Serrat, Nao Albet i Félix Herzog. És una producció de TV3 i Galápagos Media, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i Compacto.

Laia

laia

La història d’una dona que no es pot escapar del seu destí fatal. La protagonista destaca enmig d’una societat tancada, religiosa i masclista, on el paper de la dona queda relegat a una vida de submissió. La Laia, però, és diferent, i pagarà amb un preu alt la seva diferència.

Basada en la novel·la de Salvador Espriu, està dirigida per Lluís Danès, amb guió de Lluís Arcarazo i Maria Jaén i protagonitzada per Miranda Gas, Ivan Benet i Roger Casamajor. Una coproducció de TV3 i Brutal Media amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Arenys de Mar.

Pau, la força d’un silenci 

La_fuerza_de_un_silencio

A mitjans dels anys 40, Pau Casals és considerat el millor músic del moment. Viu exiliat a Prada de Conflent, des d’on intenta ajudar les famílies republicanes amb necessitats, i on sovint ha de protegir-se de la Gestapo, que controla la zona. Un cop acabada la guerra, Casals té l’esperança que la victòria aliada suposarà també la fi de la dictadura franquista a Espanya. Però els seus desitjos no es compleixen i, en conseqüència, el mestre decideix no tornar a tocar en públic mentre Franco continuï al poder i les potències occidentals no es determinin a forçar la seva caiguda.

Dirigida per Manuel Huerga i protagonitzada per Joan Pera, Nao Albet i Carme Sansa, és una coproducció de TV3, Minoria Absoluta i Euskal Telebista, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Centre National du Cinéma et de l’Image Animée, la Région Occitanie i Slot Machine.

Vida privada

Vida_privada

- Advertisement -

Una minisèrie de dos capítols dirigida per Sílvia Munt, està basada en la novel·la homònima de Josep Maria de Sagarra. Enmig dels profunds canvis socials i polítics esdevinguts a Barcelona entre el final de la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República, es produeix la decadència dels Lloberola, una família de l’aristocràcia barcelonina arruïnada econòmicament i socialment a causa de la incapacitat del seu patriarca per adaptar-se als nous temps. Publicada el 1932, és una crònica d’un naufragi social en un moment crític i de canvi, i és considerada una de les novel·les de la literatura catalana més representatives de la societat barcelonina de finals dels anys 20.

Protagonitzada per Pablo Derqui, Francesc Garrido i Aida Folch, entre altres, va ser Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula per a Televisió el 2019. Una coproducció de TV3 i Oberon Cinematogràfica, en producció associada amb Impulsafilm , amb la col·laboració del CECAAC i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents