‘Nada’, una sèrie ‘pelotuda’

- Advertisement -

Un icònic vividor, crític gastronòmic de professió, que amb prou feines té recursos per mantenir el seu acomodat estil de vida, contracta una jove paraguaiana per substituir la criada recentment morta que el va cuidar durant més de 40 anys. Aquesta és la sinopsi de Nada, la nova sèrie del duet de directors argentins Mariano Cohn i Gastón Duprat (El Encargado, 2022) que compten amb una llarga trajectòria a la televisió del seu país.

Nada
Nada

- Advertisement -

La minisèrie, que es pot veure a Disney+, és protagonitzada magistralment per un inspirat Luis Brandoni (La odisea de los giles, 2019) i acompanyat d’una bona colla de secundaris al seu nivell, sobretot d’un divertit Robert De Niro, que s’encarrega d’introduir a tall de narrador dels 5 capítols dels que consta la ficció, i que té un paper destacat al seu final (imprescindible l’àudio en versió original).

- Advertisement -

El tàndem Cohn-Dupart aconsegueixen, en menys de dues hores i mitja, realitzar un treball que arriba directament al cor dels espectadors amb una història tendra i humana, que fa que t’enamoris irremeiablement dels seus personatges, sobretot de l’estrella de la funció, el gran Brandoni, que ofereix un dels seus millors treballs de la seva carrera.

Ironia, sarcasme i acidesa argentina

Però, tot i que algun espectador la pot acusar d’estar massa ensucrada, aquesta suposada dolçor es troba només a la superfície, ja que amaga infinitat de capes on tenen cabuda la ironia, el sarcasme i l’acidesa tan característics de la filmografia argentina.

Nada
Nada

Tècnicament, cal destacar la gran posada en escena dels seus responsables, que demostren el seu gran amor per la ciutat de Buenos Aires, la idiosincràsia dels seus habitants i, sobretot, la seva gastronomia i estil de vida, que es pot perfectament extrapolar a altres societats, com la nostra, sense anar més lluny, que darrere l’orgull patri s’amaguen gran quantitat d’incerteses i inseguretats.

En conclusió, una petita gran sèrie que sap perfectament equilibrar la tendresa amb l’acidesa, i que quan acabes de visionar-la et fa reconciliar amb l’espècie humana i et fa sentir millor persona.

Veredicte

Agradarà: als que busquin una sèrie lleugera en la seva forma, però complexa en el seu fons.

No agradarà: als que opinen que a la realitat l’ésser humà és dolent per naturalesa, encara que a la ficció es faci per endolcir-lo.

Enganxòmetre: 7

- Advertisement -

Nota: 8

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents