My name is Elliot

- Advertisement -

Ellen Page (Juno, Inception, The Umbrella Academy), nom que utilitzarem per últim cop, va anunciar a través de les seves xarxes socials que és transsexual i que es diu Elliot, nom que ja consta als seus perfils socials i també als crèdits de Netflix. A més de donar a conèixer la notícia, l’actor ha aprofitat per posar de manifest i condemnar la transfòbia i la discriminació que pateix aquest col·lectiu a través d’una emotiva carta que ràpidament es va fer viral i que ja acumula més de 3 milions de likes i 145.000 comentaris.

View this post on Instagram

 

A post shared by @elliotpage

- Advertisement -

La pregunta que es fa molta gent és què passarà amb el seu personatge a The Umbrella Academy, la sèrie de Netflix en què interpreta Vanya Hargreeves, una dona cisgènere. La ficció comença el rodatge de la seva tercera temporada el pròxim mes de febrer i tal com van declarar des de Netflix per a la revista Variety, el seu personatge no patirà cap modificació. De fet, afortunadament cada vegada són més els actors i actrius transsexuals que apareixen tant a la petita com a la gran pantalla interpretant papers transsexuals i cisgèneres.

- Advertisement -

És el cas de, per exemple, de Nicole Maines, qui dona vida a Nia Nal (també coneguda com Dram Girl). La sèrie Pose, per la seva banda, també ha comptat amb dones trans: MJ Rodríguez i Angelica Ross es posen en la pell de Blanca Rodríguez i Candy Abundance respectivament. Tampoc ens podem oblidar de Jamie Clayton, qui interpreta el paper de Nomi Marks a Sense 8; ni de Jen Richards, a qui hem pogut veure a Her Story, a Nashville i a Better Things. A casa nostra, trobem Abril Zamora, qui vam entrevistar recentment pel seu paper a La vida por delante. L’haureu vist a Vis a Vis interpretant el paper de Luna.

Personalment, m’alegra veure que els actors i les actrius s’atreveixen a deixar de banda la por i mostrar-se tal com són. Tot el meu suport a Elliot Page. Per altra banda, trobo molt positiu que el cinema inclogui persones i personatges transsexuals, gais, lesbianes, cisgènere… La diversitat que ens envolta s’ha de veure reflectida al cinema i la televisió, ja que és una eina que ens permet normalitzar i trencar allò que tradicionalment s’ha considerat normatiu.

- Advertisement -
Aida Montoya
Filòloga clàssica de formació i mil i una coses de professió. Dirigeix el portal web lescriba.cat, on parla de literatura, cinema i sèries. Llegeix tant com pot però menys del que li agradaria, i com a bona "millennial", comparteix aquesta afició a Instagram (@aida_montoya_).

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents