‘Mr. Bean’, com recuperar la icona de l’humor a casa

- Advertisement -

Mr. Bean‘ és una icona de l’humor. Una referència indubtable de la comèdia televisiva. I un clàssic de Nadal a Catalunya com el Tió o els galets. Mr. Bean va néixer en antena a les vuit del vespre del Cap d’Any de 1990 a ITV, el més antic dels canals independents britànics. Un sol episodi, protagonitzat per Rowan Atkinson, conegut ja per la també mítica L’escurçó negre, va ser suficient per crear addicció entre els espectadors. I és que aquest Mr. Bean enganxa: maldestre però incansable, entendridor i malèvol alhora, cínic i inconscient com un nen atrapat al cos d’un home adult. Un personatge capaç de mostrar-nos com ningú les frustracions de la vida quotidiana, amb una capacitat il·limitada de sembrar el caos i l’absurd al món convencional al qual vol pertànyer.

‘Mr. Bean’, el britànic més carismàtic

Més de tres dècades rient amb Mr. Bean

- Advertisement -

El documental Per molts anys, Mr. Bean!, repassa la història d’aquesta llegenda de l’humor i explora les claus de l’èxit mundial del personatge i de l’actor, un Rowan Atkinson. Aquest espai de 45 minuts emès als Sense Ficció el podeu recuperar al 3Cat fins el 14 de desembre. Aquest documental busca la màgia darrere aquest heroi improbable. Un personatge que amb només 14 episodis ha aconseguit esdevenir una icona global. Tant és així que encara avui ens fa morir de riure. Mr. Bean ha protagonitzat, a més, durant aquests anys, dues pel·lícules, tres sèries animades i un fenomen en línia amb 150 milions de seguidors i milers de milions de visionaments.

- Advertisement -

No només descobrirem la història real que hi ha al darrere del personatge… Després també riurem amb molts dels seus gags més clàssics i veurem entrevistes amb els principals creadors de la ficció. El mateix Atkinson i per Richard Curtis ens despullen el personatge. Així mateix, descobrirem com una famosa escena de Quatre bodes i un funeral, escrita per a Hugh Grant, va ser originalment un esquetx de Mr. Bean.

En la primera entrevista televisiva concedida en molts anys, Rowan Atkinson se sincera sobre les pressions d’interpretar un personatge icònic que l’ha convertit en una de les cares més reconeixibles del món. També reviurem escenes inoblidables, com l’esquetx del gall dindi sobre el cap, o la visita de Mr. Bean al dentista, inevitablement hilarants.

Mr. Bean

On podem veure la sèrie?

Per si tot això no fos poc, a 3cat hi ha tota la sèrie disponible en català. Si voleu aprofitar les festes per riure una estona ja no teniu excusa. Us deixem l’enllaç aquí sota.

Els podeu veure en aquest enllaç. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents