Most 2023, la filosofia slow en el vi i la gastronomia

- Advertisement -

El Most Festival Internacional de Cinema del Vi ja prepara la seva 12a edició, que tindrà lloc durant el pròxim mes de novembre, del 2 al 12 al Penedès, i del 22 al 26 al Priorat. La cita anual que uneix la cultura del vi amb l’audiovisual, aposta aquest any per la filosofia slow aplicada a la viticultura i mira també cap a la gastronomia i l’alimentació a través de la cuina de proximitat.

Most 2023
Most 2023

- Advertisement -

Tornaran les seccions competitives Collita (cinema del vi) i Brot (curtmetratges), així com les sessions Gran Reserva amb preestrenes d’alguns dels títols més esperats de la temporada cinematogràfica, els tastos, el cinema als cellers i altres activitats. Enguany destaca l’estrena de la MosTeca, un cicle anual que servirà per a reflexionar des de la pantalla al voltant de l’alimentació, la gastronomia i el futur de l’agricultura. Una delegació de Slow Wine Itàlia serà l’encarregada de donar el tret de sortida a aquesta iniciativa. 

Una secció Collita diversa i compromesa amb la passió pel vi

- Advertisement -

El comitè de selecció del festival ja ha fet la seva tria pel que fa als treballs que competiran a la secció Collita, dedicada al món del vi i de la vinya. Seran 46 treballs procedents de tretze països (Argentina, Austràlia, Canadà, Espanya, Estats Units, França, Israel, Itàlia, Japó, Portugal, Regne Unit, Suïssa i Ucraïna), sumant més de 1.200 minuts de metratge. La producció catalana representa el 20% dels treballs presentats, amb novetats tan destacades com l’estrena de La contraetiqueta, el que es veu i el que es beu, la nova pel·lícula de Clara Isamat, realitzadora i sommelier catalana que ha estat premi Most els anys 2016 i 2018.

Most 2023
Most 2023

La varietat de procedències dels treballs seleccionats aporta una visió àmplia i rica de la diversitat d’origen i de gènere que també defineix la cultura del vi mundial del segle XXI, mostrant realitats allunyades com les del Japó, Canadà, Austràlia, Israel o Zimbàbue. Diversitat d’orígens, elaboradors amb mínima intervenció, sensibilitat biodinàmica, i noves generacions emergents del vi sense un patrimoni heretat configuren una mirada afinada en l’actualitat global del vi. La pantalla del Most 2023 posa llum a la progressiva democratització i dessacralització que està experimentant als darrers temps el sector de la vinya i del vi. 

El Brot creix amb més minuts i més sessions

Enguany la secció Brot creix i passa a tenir quatre sessions de curtmetratges arribats d’arreu de l’estat. Un 25% de la trentena de treballs seleccionats són de producció catalana, mentre que els treballs signats per dones representen una cinquena part dels curts presentats. Amb un total de més de 320 minuts, l’edició d’enguany veurà aparèixer noms consagrats del cinema català i espanyol com Karra Elejalde, Emma Vilarasau, Ariadna Gil o José Sacristán.

Most i Beuys

El Festival Most 2023 convoca la figura de l’artista alemany Joseph Beuys a través del país convidat, Itàlia, concretament la regió d’Abruzzo, on l’artista va embotellar el seu propi vi l’any 1983: F.I.U. Difesa della Natura. 

La imatge d’aquesta nova edició, creada per l’estudi barceloní Els Catalans, amb un disseny que es basa en una obra de l’artista alemany Josep Beuys, una safata de cartó cal·ligrafiada, i s’apropia d’una frase seva: “M’alimento malgastant les meves forces”. La cita deixa constància del compromís polític, social i ecològic de Beuys. És un aforisme, un bucle tancat, una reflexió que sembla una provocació. Beuys introdueix la idea de menjar com a acte polític, alimentar-se és un affaire col·lectiu.

Most 2023
Most 2023

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents