Monstres i ballarines arriben en català

- Advertisement -

El cinema en català està d’enhorabona, ja que constantment arriben a les cartelleres propostes per a tots els públics doblades en la llengua nostrada. El gènere més afortunat és el de l’animació i això és una bona proposta per dur als més menuts al cinema per tal que s’acostumin i descobreixin de ben a prop el català.

Les darreres estrenes són El Regal de la Molly Monstre i Ballerina i ja està disponible el tràiler de la versió doblada al català:

El Regal de la Molly Monstre

- Advertisement -

La història se centra en la Molly Monster, l’única filla del matrimoni Popo i Etna Monster. La petita és molt feliç i sempre es juga amb el seu millor amic, que no deixa de ser un ninot a qui dóna corda, però que té vida pròpia. Un bon dia, la seva mare dóna a llum a un ou que podria fer eclosió en qualsevol moment, per això han d’anar a l’Illa de l’Ou. La Molly es quedarà sola a casa uns dies perquè és massa jove per acompanyar els seus pares al viatge, però s’adona que s’han deixat el regal que tenia preparat pel seu germà. Així doncs, decideix emprendre un viatge ple d’aventures i diversió per retrobar-se amb la seva família.

- Advertisement -

El film, El Regal de la Molly Monstre s’estrenarà el proper divendres 20 de gener, però ja es va poder veure a El Meu Primer Festival, amb un doblatge en català en directe durant el passat mes de novembre.

Suïssa és el país responsable d’aquesta producció que compta amb la direcció de Michael Ekbladh, Ted Sieger i Matthias Bruhn, un equip que s’estrena en el món dels llargmetratges. La distribuïdora de cinema infantil, en català, Pack Magic, és l’encarregada de l’estrena al nostre territori.

Ballerina

El proper 27 de gener arriba als cinemes una ambiciosa coproducció entre França i Canadà amb un pressupost de 32 milions de dòlars, una gran xifra tenint en compte que es tracta d’una pel·lícula d’animació. A més, es podrà veure en 2D i 3D, així com doblada al català.

Sota el títol Ballerina i de la mà de A Contracorriente Films el film narra la història de Felicia, una nena que recentment ha perdut els seus pares i viu a un orfenat a la seva Bretanya natal. La seva passió és la dansa i somia amb convertir-se en una ballarina professional. Per aconseguir-ho escaparà amb l’ajuda del seu amic i viatjarà fins al París del 1879. Allà es farà passar per una altra persona per aconseguir entrar com a alumna de la Gran Opera House i lluitar per complir els seus somnis.

La pel·lícula està dirigida per Eric Summer i Eric Warin i es tracta de la primera incursió de la productora Quad (Intouchables o L’arnacoeur) al món de l’animació i han treballat amb l’equip responsable de grans èxits com Madagascar, Kung Fu Panda o Mulan.

- Advertisement -

De moment, als països on s’ha estrenat ha estat tot un èxit i ja acumula milions d’espectadors i de diners recaptats. A més, compta amb la música original del compositor Klaus Badelt (Pirates of the Caribbean o Poseidon) i la banda sonora està interpretada per Sia i Carly Rae Jepsen.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents