‘Mòmies’, animació d’ultratomba també en català

- Advertisement -

Les cintes d’animació fa anys que ja no només serveixen com a entreteniment pels més menuts de la casa, ja que la manera en la qual estan desenvolupades en l’àmbit visual i narratiu fan que també els adults puguin gaudir del seu visionat. Després de l’èxit de les produccions de la saga de l’arqueòleg Tadeo Jones un dels seus directors d’art, Juan Jesús García Galocha, ‘Galo’, fa el salt a la direcció amb la cinta Mòmies. Per a l’ocasió s’ha creat l’estudi d’animació Core Animation. El guió és obra de Jordi Gasull i Javier Barreira, guanyadors del Goya a Millor Guió per Les aventures de Tadeo Jones, i arriba a les pantalles aquest 24 de febrer i ho fa també doblada al català.

Les mòmies i les aventures

Mòmies és una comèdia familiar d’aventures que compta amb la participació de Warner Bros. Pictures, 4Cats Pictures SL, Anangu Grup SLU i Moomios Movie AIE i amb la col·laboració d’Atresmedia Cine, Movistar+ i TV3. La cinta s’ha elaborat amb un ampli pressupost de 10 milions d’euros, deixant de manifest la qualitat que està experiment l’animació en el nostre territori i la importància que mereix. A més, està previst que s’estreni en més de 60 països arreu del món. És a dir, un pas decisiu per a esdevenir una de les cintes d’animació més taquilleres de l’any no només a casa nostra. 

- Advertisement -

- Advertisement -

La sinopsi de Mòmies ens transporta a Egipte. Concretament a les entranyes de la terra, on existeix una ciutat de mòmies amb 3.000 anys d’antiguitat! Per desig dels déus, la princesa Nefer ha de casar-se amb Thut, un exauriga de carros. Cap desitja el matrimoni; Nefer perquè anhela la llibertat, i Thut perquè és al·lèrgic al matrimoni. Però els designis dels déus són irrevocables: Thut haurà de casar-se amb Nefer i custodiar l’anell real que el Faraó li ha atorgat. Si alguna cosa li ocorregués a aquest, Thut perdria els ulls i la llengua. 

Mentrestant, en el nostre món, Lord Carnaby duu a terme una excavació arqueològica i troba una cosa única: un anell de noces reals egípcies! Thut ha d’anar al món dels humans per a recuperar-lo. Li acompanya Sekhem, el seu germà de 12 anys, amb la seva mascota cocodril, i Nefer. Junts viuran una gran aventura en la moderna Londres i descobriran alguna cosa que no entrava en els seus plans: enamorar-se.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents