Terror Molins es contagia de mutacions

- Advertisement -

A Molins de Rei ja estan amb els motors escalfats, ja que falta molt poc temps perquè comenci la 35a edició del Festival de Cinema de Terror, més conegut com a Terror Molins. Des d’aquest divendres 11 fins al proper 20 de novembre, ampliant l’habitual setmana a 10 dies, es durà a terme el festival.

Durant el festival hi haurà una carpa de 25 m², en la qual es projectarà una selecció de curtmetratges de l’edició passada i estarà situada a la plaça de la Creu on cada tarda d’entre setmana i cada migdia i tarda dels dissabtes i diumenges, es podran veure de manera gratuïta. 

- Advertisement -

Aquesta edició comptarà amb diverses novetats, entre les quals hi ha la d’un nou guardó oficial, Premi de la Crítica d’Or, que premiarà a la Millor Pel·lícula i tindrà l’opció d’una Menció Especial, si és donés el cas. El jurat d’aquest premi estarà format per cinc mitjans integrants de l’associació de Cinema Blogos de Oro, entre els quals hi ha El cinèfil. La guanyadora serà anunciada el diumenge 20 de novembre a les 20 h a càrrec del cineasta Alberto Marini, director de Summer Camp.

- Advertisement -

blogosdeoro-terrormolins-banner

A més, la plataforma en línia Filmin, també atorgarà el Premi Filmin al Millor Curtmetratge entre aquests 5: Kübler-Ross (Xavier Pijuan Sala), Cambio (Daniel Romero), La Cena (Karim Shaker), Rewind (Rubén Pérez) i Naderías (Carlos Bigorra).

Per tercer any consecutiu restaurants, bars, forns, pastisseries i comerços gastronòmics presenten les seves creacions de “Gastroterror” i decoren els seus aparadors per a l’ocasió. Però no tot és cinema, ja que el Festival junt amb l’editorial Hermenaute presentarà dijous 17 de novembre una publicació sobre les mutacions al cinema de gènere, el leitmotiv.

Una altra novetat és la participació de Cuenta Atràs, una experiència de Room Scape que tindrà lloc el 13 de novembre durant només 3 sessions exclusives amb el conseqüent de viure una experiència de terror única. Aquest no és un Room Scape qualsevol, ja que no té un local fixe, es pot desplaçar i ells s’encarreguen de recrear l’espai, l’ambient, el so, etc.

El diumenge serà un dia per aprofitar al màxim, ja que gràcies al realitzador Miguel Ángel Font Bisier es podrà gaudir d’una projecció, amb el títol Xmile, pensada per a persones amb deficiències visuals i auditives. El cineasta l’ha adaptada incorporant audiodescripcions, subtitulació i càpsules d’olor, per tal de crear una experiència per a tothom. El film és un projecte humanista que marca una reflexió sobre com l’ésser humà podria digitalitzar-se fins al punt en què els sentiments i l’afecte es converteixin en formes exotèrmiques de comunicació a través de les xarxes socials, el que es podria anomenar una societat “foto de perfil”.

xmile film

El mateix dia també es farà una sessió especial en col·laboració amb el Festival de Nits de Cinema Oriental de Vic i comptarà amb la presència del director del festival Quim Crusellas. El film escollit ha estat Action Jackson (Prabhu Deva), que aportarà humor, diversió i molt trash oriental.

El Festival està conformat per dues seccions a competició, la de Curtmetratges i la de Llargmetratges. Els membre del Jurat Oficial seran els encarregats de decidir el palmarès d’ambdues seccions. Els Curtmetratges estaran dividits en dos blocs que es projectaran el dissabte 12 de novembre a les 19.30 h el primer i a les 22 h el segon. Els Curtmetratges a concurs en són 17 procedents de tot el món: Behind (Ángel G. Hernández), Quenottes (Mikale Coedel), Monsters (Steve Desmond), Save (Iván Sáinz-Pardo), Semper Fidelis (Maciej Gajewski), Dawn of the Deaf (Rob Savage), Bunker Games (Morgan Rauscent), Kookie (Justin Harding), Still (Oliver Park), The Ghost (Sueng-Hyeun Lim), No Caller ID (Guy Pidgen), Dolls (Keith Allott), Obscurum (Frederic Garçon), Lily (Sylvain Pelissier), Max (Ryan Paturzo-Polson), Knock Knock! (Maxence Rapp) i The Dissapearance of Willie Bingham (B. Guerin).

- Advertisement -

La Secció Oficial de Llargmetratges a Concurs està formada per 19 pel·lícules: Darling (Mickey Keating), Train to Busan (Yeon Sang-ho), The Girl with All the Gifts (Col McCarthy), Downhill (Patricio Valladares), We go on (Jesse Holland i Andy Mitton), The Eyes of my Mother (Nicolas Pesce), The Neon Demon (Nicolas Winding Refn), Ler Her Out (Cody Calahan), Kristen (Mark Weistra), The Autopsy of Jane Doe (André Øvredal), I am not a serial killer (Billy O’Brien), Tear me apart (Alex Lightman), Lake Bodom (Taneli Mustonen), La Madriguera (Kurro González), The Unseen (Geoff Redknap), Cruel Summer (Phillip Escott I Craig Newman), The Wailing (Na Hong-Jin), K-Shop (Dan Pringle) i Under the Shadows (Babak Anvari).

D’entre aquestes serà La Madriguera l’encarrega d’inaugurar el Festival el dia 11 de novembre, mentre que The Neon Demon serà la que clausurà l’esdeveniment, un dia abans de la mítica marató de 12 hores, el divendres 18 de novembre.

La programació es veurà complementada per tres films de retrospectiva que reflecteixen la temàtica d’enguany, les Mutacions, per tant, es projectaran The Fly i The Man with the X-Ray Eyes i una sessió sorpresa inclosa a la marató del dissabte 19 de novembre.

A continuació teniu el llistat amb la programació al complert:

programació terrormolins 16

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents