‘Miró’: la pel·lícula de la persona rere l’artista

- Advertisement -

Oriol Ferrer (Cançó per a tu, Descalç sobre la terra vermella) dirigeix Miró, una pel·lícula que pretén mostrar la persona que hi havia darrere el gran creador que va ser Joan Miró. Un jove discret, silenciós i tenaç que va haver d’emigrar d’una Barcelona grisa i conservadora a un París en plena efervescència cultural per donar-se a conèixer, en un període convuls i ple de guerres.

Aquest dimecres 26, a les 22:05 h, coincidint amb el 130è aniversari del naixement de l’artista, TV3 l’estrena, a la secció La gran pel·lícula. Abans, però dimarts 25, a les 21 h, el BCN Film Fest acull la preestrena amb una presentació i col·loqui amb l’equip de la pel·lícula. Miró també es projectarà després al Worldfest Houston, el dijous 27 abril, on optarà a un Remi Award.

La pel·lícula per descobrir Miró

- Advertisement -

La pel·lícula Miró s’ha rodat pràcticament tota a la ciutat de Barcelona. Un dels llocs estrella és el mític Bar Marsella del carrer Sant Pau convertit en punt de trobada dels artistes del surrealisme de París com André Breton, André Masson, Ernest Hemingway, Tristan Tzara i Dora Bianka.

- Advertisement -

“Just quan arriba a París, Miró coneix Picasso i aquest l’apadrina i l’introdueix al món artístic i de la societat parisenca”, explica el director Oriol Ferrer. “Ell venia de Barcelona, una ciutat clàssica amb moltes arrels al noucentisme català. Era un dels pocs pintors transgressors i després del fracàs de l’exposició a la galeria Dalmau, on només va vendre una obra, va decidir descobrir París, en aquell moment la capital del món”.

“Miró era un home tímid, a qui no agradava exposar-se, un treballador incansable, molt sensible. Sempre es va amagar de les càmeres. El seu camí va ser cap endins, cap a la natura…”, continua Ferrer, per a qui la pel·lícula ha estat “un repte de dimensions enormes, sobretot pel respecte que em mereix un artista d’aquesta magnitud. Volem entrar en l’essència d’un gran artista des de l’admiració i a través de les emocions”.

L’actor Edu Lloveras (The One) és l’encarregat de posar-se a la pell de Joan Miró. L’acompanyen a l’elenc artístic Pau Roca (Pactar amb el gat), Aida Folch (El artista y la modelo), Òscar Rabadan (Com si fos ahir) i Lluïsa Mallol (Nit i dia), entre altres.

Miró és una producció de Setmàgic Audiovisual en coproducció amb TV3, que compta amb la participació d’IB3 i el suport de l’ICEC.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents