La família Holmes arriba a Netflix

- Advertisement -

Sabíeu que en Sherlock Holmes té un germà? Probablement sí. Hem pogut veure en Mycroft Holmes a diferents llocs, a part de les mencions de Conan Doyle. Però la pregunta bona és: sabíeu que Sherlock i Mycroft tenen una germana petita? Doncs sí, l’Enola Holmes és la petita de la família.

The Enola Holmes Mysteries (Els misteris de l’Enola Holmes) són un recull de 6 novel·les escrites per l’autora nord-americana, Nancy Springer. Les novel·les, destinades a un públic juvenil, van veure la llum per primera vegada l’any 2006 i l’última es va publicar el 2010. Les històries sempre giren entorn un misteri per resoldre i l’Enola sempre es posa al capdavant d’aquestes investigacions, però els arguments també utilitzen personatges, referències i idees extretes de les novel·les originals de Sherlock Holmes. No obstant això, la petita dels Holmes és invent de l’autora ja que Conan Doyle mai en va fer menció. A la direcció hi ha Harry Bradbeer (Killing Eve) amb el guió escrit per Jack Thorne (His Dark Materials). La gravació ja va començar el 2019 i s’estrena el 23 de setembre.

- Advertisement -

Noia al poder

- Advertisement -

Sembla que les aventures d’aquesta jove detectiu (que també porta els gens dels seus germans) aviat les veurem a Netflix. Millie Bobby Brown (Stranger Things) serà l’encarregada de portar les regnes de la investigació, però no estarà sola. Henry Cavill (Man of Steel) és la nova cara del detectiu privat britànic més famós de la literatura i el cinema. Ara bé, el repartiment continua amb Helena Bonham Carter (Harry Potter and the Order of the Phoenix) qui es posa a la pell de la mare Holmes i Sam Claflin (Me before you) que agafa el rol del germà gran, Mycroft Holmes.

Netflix ha avançat que l’argument és l’adaptació de la primera novel·la de la sava: The Case of the Missing Marquess. El dia que l’Enola fa 16 anys és el mateix dia que la seva mare desapareix la qual cosa porta a l’Enola a reclutar els seus germans a la croada per trobar la desapareguda. Tot i així, els seus germans ignoren la crida de la germana i en lloc de fer-li cas adopten un posat paternal i intentaran fer de la seva germana tota una dama enviant-la en un internat. Tot i així, la petita detectiu s’escaparà del seu destí i anirà a Londres per emprendre la cerca. Un cop allà, però, veurà que el misteri és molt més gran del que es pensava.

Tot i que la història se situarà en un Londre victorià, època en què les històries de Sherlock Holmes es van crear i s’emplacen, l’estructura de les aventures serà al més pur estil Nancy Drew, un altre personatge detectivesc juvenil extret de la literatura i que ben aviat també estrena pel·lícula. Millie Bobby Brown va declarar en una entrevista al Usa Today que  “el que estàs veient és una noia jove que intenta trobar-se a ella mateixa enmig d’un caos frenètic i que no sap gestionar. Però això es, normalment, la vida d’una noia adolescent”.

Tot i que tiren endavant l’estrena, la producció s’ha topat amb un altre mur, a part de la COVID-19. Els hereu de Conan Doyle ha posat una demanda a Netflix. Ja fa temps que la plataforma va comprar els drets de distribució d’aquesta pel·lícula, però ara s’ha topat amb els hereus de Sir Arthur Conan Doyle, escriptor de les aventures del detectiu britànic Sherlock Holmes. La família de l’autor ha interposat una demanda d’infracció dels drets d’autor i violació de la marca registrada. Entre els demandats, però, no només hi ha Netflix, sinó que també hi han inclòs Legendary Pictures, l’autora de les novel·les i l’editorial Penguin Random House que les publica.

Els drets d’autor de Sherlock Holmes sempre ha estat un tema complicat. El 2014 es va dictaminar que les històries de Sherlock Holmes passaven a formar part del domini públic. Ara bé, a la demanda els hereus pretenen apel·lar a les emocions que Conan Doyle va incloure en els reus relats afectats per la mort del seu fill gran a la Primera Guerra Mundial i que Enola Holmes seria un producte derivat d’aquests sentiments.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents