‘El Metralla’, estrena a TV3

- Advertisement -

L’obra original de teatre ‘Paco, el Metralla’ ha estat adaptada al cinema de la mà de TV3. Posem-nos en context. Estem a la Guerra Civil Espanyola, les milícies comunistes i anarquistes de Barcelona inicien la repressió i els assassinats contra l’Església. En aquest context, Paco, el Metralla (Roger Pera), un militant comunista, s’amaga a unes golfes. Gran és la seva sorpresa quan descobreix que aquell espai on volia refugiar-se ja està ocupat per un sacerdot (Joan Pera). Ambdós enemics hauran de repartir-se escassos metres quadrats en clandestinitat. Els cuidarà la Pepeta (Mercè Pons), que adopta la figura d’àrbitre i guia moral de la parella.

La pel·lícula es va veure per primer cop en la inauguració del Festival Zoom, el 23 de novembre del 2021, i després de rebre la nominació a Millor Pel·lícula per a Televisió dels Premis Gaudí 2023, el 19 de desembre, s’estrena oficialment a la televisió pública catalana.

- Advertisement -

- Advertisement -

En aquesta història, la humanitat dels protagonistes contrasta amb unes circumstàncies hostils i dramàtiques. Encara i l’enfocament en clau de tragicomèdia del relat, el film serà una mirada valenta i autocrítica, i s’ocuparà de traslladar a la pantalla gran el dia a dia de la guerra del 36. Les golfes, principal escenari de la història, s’han rodat a Cerdanyola del Vallès, tot i que la producció es desplaçarà també a Barcelona, als voltants de la Ciutat Vella. Completa el repartiment Cristina Brondo.

El_metralla_2

- Advertisement -
Maria Garau
Estudiant de Comunicació Audiovisual i apassionada de les ficcions de qualsevol classe, les gaudeix per igual al sofà de casa amb amigues o a les sales de cinema. Li interessa profundament el cinema i les sèries en totes les seves formes, però res igualarà mai 'Shrek 2', diu.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents