Més del 80% de la TV que mirem a Catalunya és en castellà

- Advertisement -

Sí, és un fet que TV3 és líder d’audiència per 11è any consecutiu. Ara bé, el seu lideratge s’aconsegueix amb un 14’6% de quota de pantalla, segons les dades de Kantar (auditor oficial de les audiències). Recordem que la quota de pantalla (el share en anglès) és una xifra que indica el percentatge de llars o espectadors que estan veient un canal de televisió respecte del total de televisors encesos en aquell moment. Doncs les dades del 2020 revelen que quan els catalans encenem el televisor més el 81’6% de les vegades ho fem per consumir audiovisual en castellà. Cal tenir en compte, però, que les dades oficials d’audiència no inclouen les plataformes digitals que cada cop tenen més adeptes i per tant representen més part d’un pastís que no podem veure complet sense les xifres d’aquestes empreses.

- Advertisement -

Anant al que sí es pot medir i fixant-nos en grups de comunicació veiem que les televisions privades espanyoles guanyen la partida. Mediaset lidera amb un 24,7% de quota de pantalla (Tele5, Quatro, Boing, Divinity, Energy, FDF, BeMad). En segona posició hi ha AtresMedia amb un 23’7% (Antena3, La Sexta, Neox A3series, Nova Mega). En altres paraules, quasi la meitat dels que miren els catalans (48,4% de share) son productes d’aquests dos grans grups.

- Advertisement -

El total dels canals de la CCMA se situen en 3a posició amb un total de 17’5% del share. Al marge de TV3, la resta de canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) sumen un 2’6% més de quota de pantalla per als mitjans públics del nostre país. El Canal 324 acaba el 2020 amb un 1’7% de quota, seguit pel Canal 33/Super 3 amb 0’6€% i un 0’3% per Esport 3. Els canals de RTVE  sumen un 11’8%. 

Per a més informació sobre les dades del liderat de TV3 podeu llegir la següent notícia:

https://elcinefil.cat/2020/12/30/tv3-es-mante-lider-per-11e-any-consecutiu/

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents