‘Megalopolis’, l’esperat retorn de Francis Ford Coppola als cinemes

- Advertisement -

Megalopolis és un projecte que fa més de 20 anys que sona pels despatxos de Hollywood. Un somni del cineasta Francis Ford Coppola que per fi veu la llum i ja està a punt el film que feia temps que somiava. Per cert, no dirigia una pel·lícula des de fa més d’una dècada. Les dues últimes van ser Tetro (2009) i Twixt (2011). La premiere mundial ha estat al Festival de Cannes aquest maig i hem estat allà per veure-ho. A continuació pots llegir la nostra crítica.

‘Megalopolis’, l’ambició enverinada de Coppola

- Advertisement -

El director d’El Padrí va començar a treballar de veritat amb Megalopolis a principis dels 80. Situem-nos. Apocalypse Now havia posat el fermall d’or a una dècada marcada pels èxits. Tanmateix, la seva següent pel·lícula anava a enfonsar-ho tot. Corazonada (One From the Heart) va ser tal fracàs comercialment que la productora del cineasta s’acabaria declarant en fallida. Coppola, després, es veuria obligat a sacrificar els plans per saldar els deutes.

- Advertisement -

Més tard, Megalopolis va estar a punt de ser una realitat poc abans de l’atemptat contra les torres bessones l’11 de setembre del 2001. Però va haver-se de cancel·lar de nou. Per què? Doncs perquè el film explica la història d’un arquitecte que vol reconstruir la ciutat de Nova York com una utopia després d’un desastre devastador. No era el moment.

Megalopolis es fa amb un mega pressupost

Segons ha afirmat el mateix Coppola, el film combina les tècniques del cinema clàssic amb la tecnologia de producció més recent. La cinta tindrà un pressupost estimat de 120 milions de dòlars, que sembla que el mateix director ha posat de la seva butxaca. El rodatge va dur-se a terme entre el novembre del 2022 i el març del 2023. I el resultat és una gegant metàfora sobre la caiguda dels imperis. En una ucronia impossible Nova York és Nova Roma i un ambiciós arquitecte s’enfronta amb un alcalde conservador per refer la ciutat fent servir nous materials revolucionaris.

megalopolis coppola film

L’elenc és de màxima categoria. Hi tenim Adam Driver (Marriage Story), Aubrey Plaza (The White Lotus) i Nathalie Emmanuel (Game of Thrones). També veurem el retorn de Shia LaBeouf (Transformes), Jon Voight (Coming Home), James Remar (Dexter) i Jason Schwartzman (Moonrise Kingdom) I per si no n’hi hagués prou, hi ha noms de molt de pes com Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Dustin Hoffman (Rain Man), Talia Shire (The Godfather) o Laurence Fishburne (The Matrix). Encara no hi ha data d’estrena prevista, però segurament el film arribarà als cinemes en algun moment de 2024.

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents