Mascotes amb humor àcid i eficaç

- Advertisement -

Illumination Entertaintment i Universal Pictures tornen a col·laborar junts desprès de crear Despicable Me 1 i 2, l’spin off Minions i Hop. El seu cinquè projecte junts ha estat tot un èxit, ja que s’ha convertit en la millor estrena d’un film original als EAU i porta més de 500 milions de dòlars recaptats a nivell mundial.

La trama es desenvolupa a uns apartaments d’un barri de Manhattan on viuen varies mascotes. Max, un gos que és el favorit de la propietària, haurà d’aprendre a conviure amb un nou inquil·lí, en Duke, amb el qual tindrà les seves diferències. A les seves vides, hi entra un adorable però maligne conillet que va reclutant mascotes abandones per venjar-se de tots els amos i animals domèstics feliços. Duke i Max hauran d’unir forces per evitar el desastre.

- Advertisement -

mascotas

- Advertisement -

La frescor i dinamisme es denoten des de el primer instant, demostrant que l’estudi ha millorat i corregit errors a la fórmula, es pot comprovar que s’han fixat en altres estudis. Els animals inicials desprenen molt afecte i mim, la qual cosa provoca que el públic acabi enamorat i boig per ells. Posteriorment, cau en declivi ja que exhaureix els recursos, i les inevitables comparacions amb films de Disney el fan menys brillant.

Co-dirigeixen el film Chris Renaud, un expert en el sector que ja va dirigir Lorax i Despicable Me 1 i 2, i Yarrow Cheney, un desconegut i primerenc director que va sorprendre amb el curtmetratge dels Minions anomenat Puppy, el qual va trencar els cors a tothom a causa del seu alt contingut tendre.

Una de les coses que crida l’atenció és que mostra tot tipus d’animals que han estat abandonats pels seus amos, amb un clar reflex del que acaba succeint a la vida real, i fa una crítica a la societat actual que es deixen enlluernar inicialment per un animal que posteriorment creixerà o serà una responsabilitat que no s’ha tingut en compte a priori. El missatge final, acaba sent l’habitual, però mirant de conscienciar als nens a l’hora d’escollir un animaló; i més estan les gosseres plenes.

En definitiva, és una pel·lícula per a tots els públics, dinàmica, carregada d’humor, però moderat, creant un esquema bàsic i eficaç alhora. La presentació dels personatges és brillant, el problema resideix que tota la gràcia va sorgir als tràilers i poca novetat aporta en pantalla, on es podrà veure també en català.

Veredicte:

El millor: L’humor àcid de tots els animals i la combinació perfecta entre les diferents espècies, alhora que el seu encant tant visual com de caràcter.

El pitjor: Tot i la bona resolució del film, no aporta cap novetat al gènere i cap a la meitat cau en picat.

Nota: 6.5

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents