Mares imperfectament perfectes

- Advertisement -

En breus arribarà al cine una nova comèdia protagonitzada per Mila Kunis, Kristen Bell i Kathryn Hahn, titulada Bad Moms. L’atractiva actriu coneguda pel seu paper a la mítica sèrie That ‘70s Show, interpreta una mare treballadora que aparentment porta una vida perfecta però, que cansada de totes les responsabilitats familiars i laborals, decideix “desmadrar-se” i viure la vida amb diversió. Al costat de dues amigues, també mares i estressades com ella, inicia un viatge de festes, alcohol i llibertat que les portarà a enfrontar-se a una dona devota de l’ideal de “mare perfecte”, líder de l’associació de pares i mares.

- Advertisement -

Recentment Kunis ha estat mare al costat del també actor Aston Kucther, veien el tràiler i amb la seva experiència personal, tot apunta a què aquesta comèdia gamberra i desenfadada pot ser tot un èxit. Al llarg de la història del cine s’han pogut veure una gran quantitat de mares, cadascuna d’elles amb les seves històries i particularitats. Algunes han despertat passions entre els joves, d’altres han apostat sempre pels seus fills, d’altres han hagut de lluitar contra elements paranormals, d’altres s’han posat al lloc dels seus fills i d’altres han lluitat amb ungles i dents per ells.

- Advertisement -

 THE MILF

L’any 1969 es va estrenar la pel·lícula El graduat, adaptació de la novel·la homònima de Charles Webb, on s’hi explica la història d’un jove que tenia un embolic amb una dona més gran que ell, Mrs. Robinson. Aquest tipus de mares se les coneix com MQMF (mare que em follaria) i que acostumen a fer perdre el son als amics del seu fill. Una altra mítica dins aquesta categoria és sens dubte la mare d’Stifler d’American Pie. Al llarg de la saga, l’explosiva Jennifer Coolidge feia pujar la temperatura al jove Eddie Kaye, que interpretava a Paul Finch.

Tu pots!

L’aprovació dels pares és molt important pels fills i saber que confien en tu tot i les adversitats és el motor que et fa seguir. Aquí portem tres mares que mai van dubtar dels seus fills, malgrat que en una primera impressió semblés que ho tenien tot en contra.

Forrest Gump, es va estrenar l’any ’94 i va suposar un gran èxit, tant a nivell de crítiques com de taquilla. La història de superació de Forrest Gump va entendrir a tota una generació, però el personatge no hauria arribat tan lluny si la seva mare (interpretada per Sally Field) no hagués cregut en ell: “El meu petit Forrest tindrà les mateixes oportunitats que tots els altres”.

A Petita Miss Sunshine, Toni Colette interpreta una mare que aposta pel somni de la seva filla de ser nombrada Miss en un concurs de bellesa. Un film que va rebre dos Òscars i una gran rebuda entre la crítica que el destacaven per la seva aparent senzillesa que amaga un discurs profund i commovedor.

- Advertisement -

L’any 2009, Sandra Bullock es va posar a la pell de Leigh Anne Tuohy, una mare que va decidir acollir i més tard adoptar a Michael Oher, un jove afroamericà. El film The Blind side està basada en fets reals i explica la història de com gràcies a Leigh i a la seva família, Oher va tenir una oportunitat de formar-se a nivell educatiu i també com a jugador de futbol americà. Aquell any Bullock va guanyar l’Òscar a millor actriu.

D’un altre món

Roman Polanski és un dels directors més reconeguts de la història del cine, l’any 69 va presentar el film La llavor del diable. Rosemary, interpretada per una jove Mira Farrow, es trasllada amb el seu marit a un edifici situat davant de Central Park, davant una bona perspectiva de futur, el matrimoni decideix tenir un fill. Però tot comença a torçar-se i Rosemary sospita que alguna cosa no va bé, Polanski aconsegueix posar els pèls de punta a l’espectador augmentant la tensió de manera magistral.

Es podria afirmar que Los Otros és un dels films de terror que podria entrar en el top 10 de pel·lícules de por. Aquí trobem a una mare, interpretada per Nichole Kidman, que viu obsessionada per protegir els seus fills de la llum, ja que pateixen una estranya malaltia que no els permet rebre directament la llum del dia. Kidman educa els seus fills en una casa victoriana, sota les rígides normes religioses, l’entrada de tres membres del servei destorbaran la pau i posaran de manifest un gran secret.

Seguint aquesta mateixa línia, tenim Belén Rueda a la pel·lícula El orfanato. En aquest film Rueda ha de lidiar amb la desaparició del seu fill i amb tota una sèrie de fets paranormals. Una mare que s’arrisca a creuar la línia del més enllà per recuperar al seu fill, “no se trata de ver para creer, se trata de creer para ver”.

Mares d’acció

Dins aquest resum de mares de cine no podia faltar Sarah Connor. Quan l’any 2029 les màquines dominen el món, els rebels lluiten per la seva supervivència capitanejats per John Connor. Per guanyar la guerra, les màquines decideixen enviar un robot (Terminator), per matar Sarah Connor i així evitar el naixement del seu fill.

https://youtu.be/lHz95RYUbik

I per acabar amb aquest recull, tenim a Carla Gugino que l’any 2001 va donar vida a Ingrid Cortez, mare de dos fills i espia de professió. Quan ella i el seu marit (Antonio Banderas) són segrestats per Floop, hauran d’utilitzar les seves antigues habilitats com super espies per sortir en vida i protegir als seus fills.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents