Mares coratge de cine

- Advertisement -

Dia de la mare, un bon moment (encara que sempre ho és) per reivindicar el paper de les dones, dins una societat encara massa marcada pels estereotips típics d’un patriarcat. L’amor d’una mare és incondicional i, tot i que a vegades un s’hi pot enfadar perquè ens han deixat sense Play, sense anar al cine amb els amics o simplement perquè no ens entenen, elles ho farien tot per a nosaltres. En la història del cinema són moltes les actrius que han fet de mare coratge, així que avui en farem un petit repàs.

Not Without my Daughter, està basada en una història real sobre una dona que viatja a Iran amb la seva filla i el seu marit per conèixer a la família d’aquest. Un cop allà, el problema serà poder tornar als Estats Units, juntes i vives. Aquest film del 1991 estava interpretat per una jove Sally Field, ara més coneguda per haver donat vida a la tieta May a The Amazing Spiderman i Alfred Molina, també conegut per Spiderman, tot i que, ell va aparèixer en la primera saga on va donar vida al dolent Doctor Octopus.

- Advertisement -

mares coratge cine

- Advertisement -

Jodie Foster havia de sobreviure amb la seva filla Sarah a Panic Room, en un thriller d’intriga dirigit per David Fincher. L’any 2008, Angelina Jolie es va posar a la pell de Christine Collins, una mare soltera que perd al seu fill, el qual desapareix sense deixar rastre. La dona es passa mesos buscant-lo i, com que el cas es torna tan mediàtic, la policia decideix entregar-li un altre nen fent-lo passar pel seu fill. A The Blind Side, Sandra Bullock es tenyia de ros per donar vida a una dona de classe alta i republicana que decideix acollir un noi negre del carrer i donar-li una educació, una família i l’oportunitat de ser algú. Queda clar que, tot i no ser de la mateixa sang, una mare sempre és una mare.

Si donem un cop d’ull dins el gènere de l’acció hi trobem Terminator 2 i Kill Bill vol.2, en aquests dos casos, dues mares solteres hauran de fer mans i mànigues per recuperar els seus fills. Sarah Connor, haurà de lidiar un cop més amb robots assassins que volen veure mort el seu fill, per sort compta amb l’ajuda de Schwarzenegger que ja sap de què va això de protegir la descendència en altres pel·lícules. Qui no ho té tan fàcil és Uma Thurman que ha d’acabar amb la banda que havia intentat matar-la i que li va prendre la seva filla acabada de néixer. Les arts marcials i una catana de Hattori Hanso l’ajudaran en la seva empresa.

mares coratge cine

També volem fer una parada en el terror i posem el focus en dos casos dirigits per dos espanyols: El orfanato i Los otros. Belén Rueda i Nicole Kidman, ens van fer passar molta por. La primera intentant descobrir què li havia passat al seu fill Tomàs que desapareixia misteriosament sense deixar rastre i, la segona en mirar de protegir els seus fills de l’exposició de la llum, tot i que, el perill resulta que estava més dins que fora…

I no podem acabar aquest reportatge sense parlar d’una de les mares més seductores de la gran pantalla, la coneguda “madre de Stifler”, de la saga d’American Pie. L’exuberant Jennifer Coolidge era catalogada com una MILF (Mother I’d like to Fuck) i que tenia una aventura sexual amb Paul Finch, un dels nois de la colla del seu fill. En el terreny musical, volem destacar Meryl Streep a Mamma Mia. La història d’una mare soltera que cria a la seva filla en una illa de Grècia i que pel dia del seu casament convida els seus tres possibles pares.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents