‘Maixabel’: cara a cara amb l’assassí del teu marit

- Advertisement -

La directora Icíar Bollaín (La  boda de Rosa, El Olivo) estrenarà el 24 de setembre la seva nova pel·lícula Maixabel. La cinta està basada en la història real de Maixabel Lasa que perd al seu marit en un assassinat comès per ETA. Onze anys més tard, però, li arriba una petició insòlita: un dels culpables, encara a presó, ha demanat entrevistar-se amb ella ara que ha tallat tota relació amb el grup terrorista. Amb tot el dolor i dubtes que això li provoca, Maixabel accedeix, afirmant que: “tothom es mereix una segona oportunitat”. 

- Advertisement -

El film és l’onzè llargmetratge de la directora, que en aquesta ocasió compta amb Blanca Portillo i Luís Tosar per liderar el cast. El guió, signat per la catalana Isa Campo i Bollaín, es basa en els fets reals que van ocórrer l’any 2000 i 2011: una dècada després de perdre al seu marit, el polític basc Juan María Jáuregui, Lasa va ser de les primeres a trobar-se amb els membres d’ETA dins el marc de l’anomenada ‘Vía Nanclares’, un seguit de trobades restauratives. La pel·lícula ha tingut la seva premiere internacional al Festival de San Sebastià aquest setembre.

- Advertisement -

- Advertisement -
Maria Garau
Estudiant de Comunicació Audiovisual i apassionada de les ficcions de qualsevol classe, les gaudeix per igual al sofà de casa amb amigues o a les sales de cinema. Li interessa profundament el cinema i les sèries en totes les seves formes, però res igualarà mai 'Shrek 2', diu.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents