El cine xinès se cita a Barcelona i Madrid simultàniament

- Advertisement -

Barcelona acollirà del 14 al 21 de setembre la 2a edició del Lychee Film Festival, un esdeveniment que porta el millor cinema xinès clàssic contemporani tant a cinèfils com a nou públic. Enguany, tindrà una doble seu, ja que se celebrarà també a la vegada a Madrid i girarà entorn a l’amor. Al cinema xinès s’hi veuen molts films que tracten l’amor desenfrenat, el desig, l’impuls, la passió i l’amor no correspost; elements dramàtics essencials que han estat capturats per la visió oriental i que reflecteix com ha evolucionat amb el pas del temps.

La programació la conformen més de 20 pel·lícules, dividides en tres seccions. Secció temàtica: Love in the 90s, Selecció Oficial a Competició i Wild Flowers: Curtmetratges xinesos contemporanis. Les projeccions a Barcelona seran a diversos espais que inclouen la Filmoteca de Catalunya on hi haurà la cloenda, els cinemes Verdi que acolliran la secció oficial i els curts i els cinemes Maldà que deixaran lloc a les sessions retrospectives, així com altres actes que es desenvoluparan a Arts Santa Mónica, Institut Confuci, FNAC i Jamboreé.

- Advertisement -

- Advertisement -

Cal destacar la presència de films com Wrath of Silence de Xin Yukun, la qual es va poder gaudir a la passada edició del Festival de Cinema Oriental de Vic, The Foolish Bird de Ji Huang i Ryuji Otsuka, Dragonfly Eyes de Xu Bing, The Great Buddha+ de Hsin-ya Huang, On Happiness Road de Sung Hsin-yin o Father to son de Ya-chuan Hsiao i Twnty Two de Ke Guo.

A la primera edició es van congregar més de 2.000 espectadors, aquest any l’organització espera assolir els 8.000, procurant créixer en cada edició i oferint el millor cinema clàssic i contemporani xinès. La programació es pot consultar a la web oficial del festival i, a continuació, es pot veure un tràiler resum dels films que es veuran a partir de divendres.

L’actriu xinesa Qi Xi i l’espanyola Adriana Ugarte seran les ambaixadores del certamen, el qual s’inaugurarà amb la projecció del film Bitter Flowers a Madrid el proper divendres 14 als cinemes Callao. Mentre que la cloenda, Vive l’amour (1994), tindrà lloc el divendres 21 a la Filmoteca situada a Barcelona.

Per altra banda, el darrer dia hi haurà una cerimònia per entregar els diversos guardons que atorgarà el jurat. Enguany donaran un Premi d’Honor i un Premi a la Millor Interpretació, per rendir homenatge als cineastes a la seva trajectòria i contribució particular al cinema xinès, i pel treball d’una actriu o actor, respectivament. El Premi de la Crítica a la Millor Pel·lícula el decidirà un jurat mix compost per experts i estudiants de cinema i crítica. Per últim, el Premi del Públic es decidirà a partir de les valoracions que els espectadors entreguin en finalitzar cada sessió. Aquest acte serà a Barcelona el divendres 21 a les 19 h a la Filmoteca de Catalunya, abans de la sessió de cloenda.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents