Crisi personal i professional pel Merlí a l’última temporada

- Advertisement -

L’última temporada de Merlí serà un petit calvari pel seu protagonista. Ho admet el propi Francesc Orella, l’actor que encarna el professor de filosofia més trempat de la TV. “Serà una crisi personal i professional … com a la vida mateixa, vaja”. I per què? Principalment perquè estarà més sol que mai. El seu fill i la seva mare són lluny, la seva aventura amb la Gina no acaba de rutllar i a sobre hi ha una nova professora d’història, la Silvana, que mola més que ell! Tot un daltabaix per un home que està acostumat a ser el líder i a tenir les ovelles controlades al seu corral de filosofia. Segons Orella “el comiat serà molt emocionant. Molts alumnes es fan adults de cop”. Hi ha amor, sexe, drama i comèdia. Hi ha de tot!” Un còctel molt agitat que el guionista de la sèrie, Hector Lozano, ha definit així: “Serà una temporada més fosca. Sense passar-se però més madura i sense renunciar a l’humor”. 

Foscor, maduresa, final

14 capítols i un gir de maduresa. Héctor Lozano ha explicat que quan Merlí 3 arribi a TV3 el dilluns 18 de setembre a les 21:55 “l’espectador riurà, plorarà i sesorprendrà. Serà un final potent i emotiu encara que sigui pel fet que s’acaba la sèrie”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Aquesta nova tongada de lliçons tindrà un capítol més que les altres, 14 capítols. Entre els nous filòsofs que es tractaran hi ha Albert Camus, Kierkegaard i Karl Marx i entre les trames que s’abordarà hi haurà sexe (com sempre) relacions familiars (una mica més) drogues (els nens es fan grans) i els exàmens de la selectivitat a l’horitzó.  I atenció perquè les relacions de parella poden sorprendre a més d’un… Atents als canvis i aventures de la Tània, a la consolidació de la Mònica i els capritxets d’en Pol… Hi haurà merder!

“Caixa de sorpreses”, “traca final”, “temporada explosiva”, “bomba”, “adulta”, “fi d’etapa” són algunes de les paraules que surten quan se’ls demana que defineixin la nova temporada. Molts dels actors han definit aquesta última temporada com a més madura, més fosca i més forta que les altres. “Serà la polla” va dir directament Adrian Grösser (en Marc Vilasseca). 

També la Candela Anton (la Berta) ha fet cinc cèntims de què li passarà als seu personatge als capítols finals de la sèrie. “Tindrà molta trama amb l’Ivan (Pau Poch) i els passarà una cosa molt heavy. Està més calmada i contenta perquè no hi és la Coralina però veurem que hi ha més del que sembla… Potser ni ella mateixa sap el que vol més enllà d’estudiar Belles Arts després de la selectivitat”.

Els nous professors que fan ombra al gran Merlí

Estem a meitat de curs però hi ha canvis… Sense la Coralina hi ha moviment a la sala de professors i al Merlí li ha sortit una nova “enemiga”. Parlem de la Silvana la nova professora d’història que, sense ser tant bruixa com la Coralina “serà l’antagonista del Merlí”, explica l’actriu Carlota Olcina. “S’assemblen molt: tots dos són apassionats i no tenen pèls a la llengua i això farà que ell es desestabilitzi i es replantegi coses”. I com que és molt semblant al protagonista la Silvana també serà de baixar la cremallera fàcil i Olcina ha insinuat que més d’un embolic tindrà… Potser fins i tot amb en Merlí!

Merlí 3a temporada Silvana i Gabi

Al costat de la Silvana hi trobem en Gabi, un nou profe d’aquells que va d’enrollat i que “vol viure la vida i experimentar”, revela el seu alterego l’actor Pau Vinyals. “És un personatge lluminós, divertit que té moltes ganes de passar-ho bé. Tindrà molta sintonia amb en Merlí ja que no prepara gaire les classes i potser no és tan bon pedagog”. Vinyals insinua que aquestes ganes de viure i afany de passar-ho bé potser el pot fer creuar alguna línia prohibida… Ja m’enteneu, oi?

La selectivitat i el final, a punt

A la presentació de la tercera temporada al TNC es respira un ambient de comiat. La gentada que espera fora només per veure els seu ídols evidencia l’èxit d’una sèrie que ha connectat amb petits i grans. El director de TV3, Vicent Sanchis, conscient que té entre mans un tresor explica que els dilluns seran un “dia Merlí”. Horari nou (21:55) i programa posterior per comentar la jugada al Merlinari. I què farà TV3 quan tot això s’acabi? Sanchis admet que tenen alguna cosa entre mans i en preguntar-li si pot dir alguna cosa la resposta és un no rotund. Tot arribarà…

- Advertisement -

Per altra banda actors, tècnics i productors saben que és el final i volen gaudir-ho però hi ha una certa tristesa en el rerefons… “Ha estat una experiència molt bèstia que ens ha canviat la nostres vida”, admet Pau Poch (l’Ivan Blasco). La Laia Manzanares (l’Oksana) hi està d’acord. “Em fa por l’última setmana… Quan veiem allò de queden set dies”… Per tots els peripatètics hi ha un abans i un després de Merlí però encara queden moltes aventures per veure i viure a la petita pantalla. L’Elisabeth Casanovas (la Tània) assegura que Francesc Orella ha estat per tots ells un gran professor no només de filosofia sinó com a actor. “Hem tingut un gran mestre i un gran equip”, admet. Carlos Cuevas (Pol) no resumeix amb optimisme. “Partíem amb el llistó molt alt per mantenir les expectatives i hem acabat amb la sensació d’haver fet la feina ben feta.” 

Iñaki Mur (l’Oliver) també ha revelat que el seu personatge tindrà una estranya nova relació amb la fe. Respecte l’èxit de la sèrie ha dit això. “Ens ha sorprès humanament però en llegir el guió ja vaig veure ràpidament que seria una sèrie d’èxit”. I és que sentint els protagonistes hi ha una frase que es repeteix. “Som com una gran família”. Ha estat unes quants mesos convivint i el fet que sigui un producte que, en la part més jove, no té un protagonista clar s’ha creat un ambient de companyonia i bon rotllo que es nota dins i fora la pantalla.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents