‘Modelo 77’: amistat, solidaritat i llibertat

- Advertisement -

Uns fets reals han inspirat Alberto Rodríguez (La Isla Mínima, El hombre de las mil caras) a Modelo 77, una història d’amistat, solidaritat i llibertat ubicada l’any 1977 a la presó Model de Barcelona. El film, que s’estrena el 23 de setembre, ha estat la cinta seleccionada per obrir l’edició 70 del Festival de Sant Sebastià.

- Advertisement -

Miguel Herrán (La casa de papel, Élite) interpreta a Manuel, un jove comptable, empresonat i pendent de judici per cometre un desfalc que s’enfronta a una possible pena d’entre 10 i 20 anys, desproporcionada per a la quantia del seu delicte. Aviat, amb el seu company de cel·la, Pino (Javier Gutiérrez), s’uneix a un grup de presos que s’està organitzant per exigir una amnistia. S’inicia una guerra per la llibertat que farà trontollar el sistema penitenciari espanyol. Si les coses estan canviant fora, a dins també ho hauran de fer.

- Advertisement -

Modelo 77 compta també amb Jesús Carroza (7 vírgenes, La Isla Mínima), Fernando Tejero (Días de fútbol, La que se avecina), Catalina Sopelana (El Inmortal, Las leyes de la frontera), Xavi Sáez (Nasdrovia, El inocente), Alfonso Lara (La Fortuna) i Javier Lago (Antidisturbios, La cocinera de Castamar). Tornen a signar el guió el director Alberto Rodríguez i Rafael Cobos, un tàndem que funciona des de fa molts anys i que ha guanyat, entre altres guardons, dos Premis Goya al Millor Guió Original per La Isla Mínima i al Millor Guió Adaptat per El hombre de las mil caras.

Per a Alberto Rodríguez, Modelo 77 “és una oportunitat per explicar un episodi gairebé desconegut i mig oblidat de la nostra història recent. És la història d’un grup de presos que, arran de l’amnistia, va pensar que tenia el mateix dret de començar de zero, de participar en el despertar del nou país que afavoria la transició cap a la democràcia”. Per a Rafael Cobos, es tracta d’una història plena d’esperança, que aborda el complex període de la transició política espanyola, explicat des de l’interior d’una presó i a través de la lluita col·lectiva dels presos per la justícia social.

Modelo 77 està produïda per Atipica Films i Movistar+ i arribarà als cinemes el 23 de setembre de 2022, distribuïda per Buena Vista Internacional. Posteriorment, s’estrenarà en exclusiva a Movistar+.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents