L’escola de cine FX Animation celebra el seu 10è aniversari

- Advertisement -

Barcelona és una ciutat reconeguda per molts aspectes, el turisme, l’arquitectura, la gastronomia, el Futbol Club Barcelona i també pel cinema. A la ciutat comtal hi ha una de les escoles dedicades al cinema més importants a nivell internacional, la FX Animation (Barcelona 3D & Film School). En aquest centre, es dediquen a la formació de professionals en totes les àrees del sector audiovisual 3D, com ara efectes visuals, animació i creació de personatges, postproducció o disseny gràfic i fotogràfic. Aquest any l’escola celebra el seu desè aniversari i ho farà amb un festival dedicat al cinema i al 3D.

Fesitval FX Animation

- Advertisement -

Del 14 al 16 de setembre tindrà lloc el FX Animation 10th Anniversary: To be continued…, un certamen que s’ubicarà a la seu de l’escola i que aglutinarà a una gran part del sector professional del cinema. El festival té com a objectiu connectar a professionals ja consolidats amb nous talents del sector CGI (imatges generades per ordinador) i del cinema, promovent una trobada que faciliti l’intercanvi d’idees i iniciatives. Fàtima Vilà, CEO de FX Animation explica que per a ells aquest festival “és una molt bona oportunitat per posar sobre la taula les novetats tècniques i les diferents iniciatives, així com oferir nous talents a les empreses líders a nivell nacional i internacional”.

- Advertisement -

Angel Sala, director del Festival de Cinema Internacional de Sitges, serà el padrí d’aquest aniversari i oferirà una masterclass sobre la història de l’animació en el cinema. El programa inclourà una conferència impartida per Igor Jovanovic, membre de la famosa productora internacional MPC, sobre els efectes visuals del film Pirates del Carib: la venjança de Salazar. A més, també se celebrarà una conferència sobre “El cine d’autor en l’era digital”, que estarà a càrrec de Juanjo Giménez i Toni Mena, responsables de la guardonada Timecode.

En el marc del festival també tindran cabuda les ficcions televisives. Una de les activitats més destacades serà una masterclass de la mà de Jaime Cebrián, fundador d’Entropy Studio i especialista en VFX, que descobrirà com es van fer els decorats en 3D de la recent sèrie espanyola de Netflix Las chicas del cable. Els assistents del festival també podran gaudir de tallers, sortejos i xerrades sobre infoarquitectura, videojocs i realitat virtual.

Fesitval FX Animation

El dissabte a la nit es posarà el punt final al festival amb una festa on tindran gran presència les bandes sonores, de la mà d’un conegut Dj. Per Fàtima Vilà “després de deu anys formant especialistes del 3D i del cine, és un honor celebrar-ho amb tot el sector que ens ha recolzat i ha confirmat que FX Animation és l’escola referent en formació de cine i 3D a nivell nacional i el centre amb major projecció internacional del moment”.

Podeu consultar el programa complet en el següent enllaç.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents