Les sèries del jo s’obren pas

- Advertisement -

Les sèries del Jo o les ficcions d’inspiració autobiogràfica són un gènere audiovisual que fa anys que existeix. Louis C.K., Aziz Ansari, Larry David, Ricky Gervais… són alguns dels noms més representatius dins d’aquesta modalitat. En el nostre país, també tenim representants que miren de fer-se un lloc, com: Em dic Manel i El fin de la comedia.

- Advertisement -

Ahir a la tarda al claustre de l’Arts Santa Mònica els creadors d’aquestes dues sèries i els seus protagonistes Ignatius Farray i Manel Piñero (més conegut pel seu paper com Homo APM) van participar en una xerrada que es va centrar en aquelles produccions que es mouen entre la realitat i la ficció.

- Advertisement -

En tots dos casos, tot i tractar-se de sèries amb humor, es buscava un to realista. “Podíem basar-nos en una premissa molt boja però no volíem carregar les tintes, volíem que la gent pogués creure’s que allò podia passar”, explicaven Raul Navarro i Miquel Esteban, dos dels creadors de El fin de la comedia. En el cas de Em dic Manel, es parteix d’una hipòtesis real com és la por a quedar-se encasellat en un paper, “recrear situacions còmiques però tenint en compte que és un drama força real”, comentaven els seus creadors. En el cas de la websèrie catalana, tot i basar-se en el personatge real del Manel, ell mateix assegura que “la major part és ficció”. En el cas de Farray, acostumen a partir d’anècdotes que els han passat i les utilitzen com a premissa per desenvolupar una trama.

Xerrada Sèries del jo El fin de la comedia

Amb el sorgiment d’aquest tipus de sèries autobiogràfiques, es va començar a parlar de la comèdia de la Post-TV. “Es tracta de buscar noves maneres de fer humor, fugint de l’acudit o el gag fàcil”, explicaven. Tot i així, aquest tipus d’humor no s’acaba d’entendre i no té tants adeptes com en el cas anglosaxó que ja fa anys que és consumit amb sèries com Louie. Segons els creadors d’ambdues sèries “riure’s d’un mateix encara costa”.

També es va parlar de temes com la fama i l’èxit (línies argumentals que apareixen en els dos projectes) i de la seva possible continuïtat. Pel que fa a Em dic Manel, estan pendents de la confirmació de TV3 per seguir amb una segona temporada. “Per ara estem recopilant material”, deia Mireia Giró, directora de la websèrie. El fin de la comedia porta un any esperant que des de Comedy Central els donin llum verda.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents