Les millors sèries de la història (segons els Emmy)

- Advertisement -

D’aquí pocs dies hi haurà la 71a edició dels Premis Emmy, on es guardonaran les ficcions televisives més destacades d’aquesta temporada. Al llarg de tots aquests anys, han estat moltes les sèries nominades i, tot i que normalment els guanyadors coincideixen amb l’opinió del públic i les dades d’audiència, en alguns casos, sèries que han tingut un gran èxit mai han aconseguit fer-se amb una estatueta, com el cas de The Wire o, n’han aconseguit molt poques comparant-ho amb l’èxit que van tenir com Friends, que només en va aconseguir sis. Però avui ens volem centrar en aquelles produccions que han aconseguit més Emmy al llarg de la història. Així que som-hi, descobrim quin és el Top 10:

Game of Thrones: 47 premis i 161 nominacions

Game of Thrones s’ha convertit en una de les sèries més seguides i ben valorades de la història de la televisió. El primer capítol de la primera temporada d’aquesta adaptació de les novel·les de George R. R. Martin es va emetre el 17 d’abril del 2011 i, des d’aleshores, molta gent no ha deixat de somiar en dracs, caminants blancs i deus del foc. Ara que ja ha acabat espera a que el seu regnat s’ampliï amb la nova cerimònia dels Emmy.

- Advertisement -

Frasier: 37 premis i 108 nominacions

- Advertisement -

Es tracta d’un spin-off de la coneguda ficció Cheers, que també es troba en aquest llistat, unes posicions més avall. La sèrie que es va allargar durant onze temporades, es va basar en el personatge del psiquiatre Fraiser Crane i en com vivia la seva nova vida a Seattle després del seu divorci. Fins l’any 2014, havia ostentat el rècord d’haver guanyat cinc vegades consecutives l’Emmy a Millor Sèrie de Comèdia, fins que va arribar Modern Family.

The Simpsons: 33 premis i 78 nominacions

La família Simpson és una de les més famoses de la televisió i que gairebé porta 30 anys en antena. Tot i el pas del temps, el seu humor i les seves referències a l’actualitat no deixen de sorprendre l’espectador i per això continua en antena, amb més de 80 nominacions a la seva esquena i amb més d’una trentena d’Emmy, entre els quals destaquen el premi a Millor Programa Animat i el premi a Millor Doblatge.

The Mary Tyler Moore Show: 29 premis i 67 nominacions

Els creadors de la sèrie James L. Brooks i Allan Burns van entretenir l’audiència al llarg de 7 temporades i 168 episodis, amb aquesta comèdia de situació. La ficció se centrava en el personatge de Mary Richards, interpretada per Mary Tyler Moore, la qual es va endur l’Emmy a millor actriu protagonista en una sèrie de comèdia en tres ocasions. D’aquesta sèrie en van sortir tres spin-offs, dos en format comèdia i un drama. A més, la CBS va produir dos especials en format retrospectiva l’any 1991 i el 2002. Ara fa deu anys, tot l’elenc es va reunir de nou en el Show d’Oprah Winfrey.

Cheers: 28 premis i 117 nominacions

Com comentàvem més amunt, Cheers va ser una coneguda sèrie dels anys vuitanta, que s’ambientava principalment en un bar de Boston. Una de les curiositats d’aquest programa va ser que es va eliminar de la graella televisiva després de la seva primera temporada, a causa de la baixa audiència. Finalment, però, la CBS va decidir apostar per ella i va aconseguir una gran popularitat i èxit en les temporades posteriors. Com en aquest tipus de sèries, l’elenc estava format per un repertori coral, en el qual tots tenien la mateixa rellevància. Entre ells destacaven Ted Danson, Woody Harrelson, Shelley Long, John Ratzenberger i Kelsey Grammer, entre d’altres.

ER: Urgencias: 23 premis i 124 nominacions

- Advertisement -

Des de l’estrena d’ER (Emergency Room) han estat moltes les sèries que s’han ambientat en un hospital com Grey’s Anatomy, Doctor House o la més recent The good doctor. Però la pionera va ser aquesta creada per Michael Crichton i protagonitzada per actors, ara tan coneguts, com George Clooney. La sèrie va estar en antena durant 15 temporades i va comptar amb la participació de guionistes i productors de renom com ara Steven Spielberg. Fins ara, és la ficció amb més nominacions als Emmy de la història, però alerta que Game of Thrones està a prop…

Modern Family: 22 premis i 81 nominacions

Modern Family va destacar des del primer moment pel carisma dels seus personatges, per l’humor i per les trames però sobretot pel seu format. A simple vista, es tracta d’una comèdia però els seus creadors van voler donar-li una volta més i la van presentar com un fals documental. Els personatges parlen directament a càmera i en certa manera busquen la complicitat de l’espectador. Tal com la gran majoria sabrà, la sèrie presenta tres famílies que estan emparentades entre elles i que representen tres models de família diferents.

The Sopranos: 21 premis i 112 nominacions

La cadena de televisió HBO va ser la responsable de l’emissió d’aquesta ficció que amb els anys ha aconseguit la categoria de clàssic. Des de l’any 1999 fins al 2007, els espectadors van seguir la història de Tony Soprano, un mafiós de Nova Jersey que havia de lidiar amb la vida familiar i els seus negocis de l’organització criminal. Al llarg dels anys, The Sopranos ha reafirmat el seu èxit, ja que no només ha guanyat un bon grapat de premis, sinó també ha estat considerada una de les millors sèries de tots els temps per diferents revistes com The Hollywood Reporter o Rolling Stone. A més, la Writers Guild Association la va seleccionar com a la sèrie millor escrita de la història en el top de “Les 101 sèries millor escrites de la història de la TV”.   

24: 20 premis i 68 nominacions

L’actor Kiefer Sutherland va donar vida a l’agent Jack Bauer de la Unitat Contra Terrorista. Els capítols eren auto conclusius i sempre mostraven situacions d’amenaça o atacs massius contra la seguretat nacional dels Estats Units. Tot i que, en algunes ocasions es va criticar la poca versemblança d’algunes escenes, sobretot les situacions d’emergència mèdica, la ficció va aconseguir els elogis del públic i la crítica. A més, es va convertir en la sèrie de temàtica dramàtica/ espionatge de més llarga duració mai emesa.

Taxi: 18 premis i 34 nominacions

Es tracta d’una sèrie poc coneguda però que la va crear ni més ni menys que James L. Brooks. Es va basar en un article que va sortir publicat a la revista New Yorker i que explicava amb detall com era la vida dels conductors del torn de nit d’una companyia de taxis. Brooks es va posar en contacte amb l’autor de l’article i li va demanar permís per poder fer-ne una adaptació televisiva. D’aquesta manera des del 1978 fins al 1983, Taxi va estar en antena, primer a la cadena ABC i després per la NBC.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents